Ρεμπετασκέρηδες πάνε κι έρχονται ανενόχλητοι στη Λιβύη: 2.600 έφυγαν, 1.800 αναμένονται

Freepen.gr - Τουλάχιστον 12.100 Σύριοι μαχητές εξακολουθούν να είναι παρόντες στη Λιβύη. Σύμφωνα με το SOHR, η Τουρκία εργάζεται τώρα για την ανάπτυξη ακόμη περισσότερων μαχητών εκεί. Περισσότεροι από 1.800 Σύριοι λαμβάνουν επί του παρόντος στρατιωτική εκπαίδευση σε στρατόπεδα εντός της Τουρκίας πριν από τη μεταφορά τους στη Λιβύη.

Το SOHR αποκάλυψε επίσης ότι 300 Σύριοι μαχητές που πολεμούν με τις δυνάμεις της GNA είναι ανήλικοι, μεταξύ 14 και 18 ετών. Οι περισσότεροι από αυτούς τους ανήλικους προσλήφθηκαν από την Ταξιαρχία του Σουλτάν Μουράτ που υποστηρίζεται από την Τουρκία.

Παρά τη σχετική ηρεμία στη Λιβύη, οι υπόλοιποι Σύριοι μαχητές εξακολουθούν να συμμετέχουν σε επιχειρήσεις μάχης. Τις τελευταίες ημέρες, τουλάχιστον 17 σκοτώθηκαν. Αυτό αύξησε τον αριθμό των Συρίων που σκοτώθηκαν ενώ πολεμούσαν στη Λιβύη σε 417.

Η ανάπτυξη Συρίων μαχητών στη Λιβύη ενίσχυσε τις επιθετικές ικανότητες των δυνάμεων της GNA, επιτρέποντάς τους να σημειώσει πρόοδο στη βορειοδυτική Λιβύη.

Περισσότεροι από 2.600 Τούρκοι υποστηριζόμενοι από τη Συρία μαχητές επέστρεψαν από τη Λιβύη κι αφού έλαβαν οικονομικά ό,τι είχαν συμφωνήσει, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) στις 19 Ιουνίου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail