Οι μισθοφόροι της ρωσικής Wagner εγκατέλειψαν τη Δυτική Λιβύη

Freepen.gr - Οι μαχητές της ρωσικής ιδιωτικής εταιρείας μισθοφόρων Wagner αποχώρησαν με τον βαρύ εξοπλισμό τους φεύγοντας μέσω του αεροδρομίου στο Bani Walid, μια πόλη 150 χιλιόμετρα νότια της Τρίπολης, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Salem Alaywan στο Reuters.

«Αυτοί (οι Ρώσοι) έφυγαν με τρία στρατιωτικά αεροπλάνα προς την Τζούφρα και τα στρατιωτικά τους οχήματα κατευθύνθηκαν προς τα εκεί», δήλωσε ο Alaywan αναφερόμενος σε μια κεντρική περιοχή που είναι οχυρό του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA).

Ο δήμαρχος είπε ότι περίπου 1.500 Ρώσοι και Σύριοι μισθοφόροι έφυγαν μετά την αποχώρησή τους από περιοχές στα νότια της Τρίπολης, ανέφερε το Bloomberg.

Χρειάζεται προσοχή καθώς μεταδίδεται ότι η Wagner έφυγε εντελώς από τη Λιβύη. Αυτό δεν ισχύει για την ώρα. Μόνοι τους στα περίχωρα της Τρίπολης δεν μπορούσαν να μείνουν. Το γεγονός όμως εγκατέλειψαν την περιοχή προβληματίζει και θα φανεί αν πλέον θα ακολουθηθεί μια διαφορετική στρατηγική.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail