Ισπανός ευρωβουλευτής: Δημιουργήσαμε ένα τέρας στην Τρίπολη - Ο Σαρράζ τυφλά εξαρτημένος από την Τουρκία

Freepen.gr - Το μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και της Ευρωπαϊκής Υποεπιτροπής Ασφάλειας, Ισπανός ευρωβουλευτής, Javier Nart, κατά τη συμμετοχή του σε συνέδριο με τίτλο «Εξελίξεις της κρίσης της Λιβύης» που διοργανώθηκε από το Διεθνές Κέντρο Έρευνας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Βρυξελλών, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα Sky News Arabia την Παρασκευή, ανέφερε ότι η τυφλή εξάρτηση του Σαρράζ από την Τουρκία δεν τον χαρακτηρίζει ως νόμιμο εκπρόσωπο του λαού της Λιβύης, καθώς ένας εξειδικευμένος εκπρόσωπος δεν πρέπει να απορροφάται από την ιδεολογική τροχιά των εξωτερικών εμπλεκομένων μερών.

Ο ευρωβουλευτής θεώρησε ότι αυτή η συμπαιγνία συνιστά σοβαρό μειονέκτημα για τους Λιβύους και προωθεί το χάος, τους πολέμους και την κυριαρχία των ανταρτών.

«Δημιουργήσαμε ένα τέρας στην Τρίπολη και βγήκαμε εκτός ελέγχου», δήλωσε ο Ναρτ, προσθέτοντας ότι οι κάτοικοι των ανατολικών περιοχών βλέπουν τον αρχηγό του εθνικού στρατού της Λιβύης (LNA), τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, ως ικανό για την ειρήνη, την σταθερότητα και την επίτευξη της επιθυμητής ανάπτυξης.

Αναφερόμενος στις σταθερές συνθήκες στην ανατολική περιοχή, ο Ναρτ επεσήμανε ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες προσπαθούν να εγκαταλείψουν τις περιοχές που ελέγχονται από τη λεγόμενη κυβέρνηση εθνικής συμφωνίας (GNA).

«Γιατί οι ανάλογες μάζες δεν αφήνουν την ανατολική περιοχή; Αυτό είναι σαφής απόδειξη των σταθερών συνθηκών στις περιοχές που ελέγχονται από την κυβέρνηση της Βουλής των Αντιπροσώπων (HOR) εκεί», υποστήριξε ο Ναρτ σε μια αρκετά λογική επισήμανση που δεν έχει κάνει κανείς ως τώρα.

«Το να μιλάμε για τη νομιμότητα της GNA είναι μια μορφή παραλογισμού τόσο από πολιτική όσο και από νομική άποψη, ειδικά επειδή οποιαδήποτε κυβέρνηση παραμένει παράνομη, εκτός εάν εγκριθεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων (HOR) στο Tobruk».

Ο ευρωβουλευτής είπε ότι ο Σαρράζ δεν αποτελεί αποδεκτή νομική πραγματικότητα επειδή ελέγχει μια χούφτα ανεξέλεγκτων πολιτοφυλακών, οι οποίες πολεμούν μεταξύ τους χωρίς να δίνουν σημασία στον Σαρράζ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail