Ίσα που είχαν πάρει πρόγευμα οι Τούρκοι στρατιώτες και οι Κούρδοι τους άρχισαν στις τουφεκιές


Freepen.gr - Το Γραφείο Τύπου των Λαϊκών Αμυντικών Δυνάμεων (HPG) δημοσίευσε μια ανακοίνωση σχετικά με τις λεπτομέρειες των τελευταίων αντάρτικων επιχειρήσεων κατά των τουρκικών στρατιωτικών επιθέσεων στην περιοχή του Κουρδιστάν.

Σύμφωνα με τη δήλωση, οι αντάρτες πραγματοποίησαν μια σειρά ενεργειών εναντίον του τουρκικού στρατού στις 14 Μαΐου στο πλαίσιο της εκστρατείας για τους μάρτυρες Μπάγκερ και Ρόνια.

Οι αντάρτες χτύπησαν τις στρατιωτικές θέσεις και τα καταφύγια στις εγκαταστάσεις του φυλακίου Girê στην περιοχή Çukurca (Çelê) του Χακάρι στις 8 π.μ. Ο αριθμός των στρατιωτών που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν δεν μπορούσε να διευκρινιστεί.

Στις 9 π.μ., αντάρτες επιτέθηκαν σε τουρκικές μονάδες που βρίσκονται στον εποπτικό λόφο στην ίδια περιοχή. Ο λόφος, που βρίσκεται στα σύνορα των αμυντικών ζωνών της Medya, είναι ένα από τα βασικά κέντρα του τουρκικού στρατού στην περιοχή και σημαντικό κέντρο συντονισμού των επιθέσεων στις ανταρτικές περιοχές. Σύμφωνα με την HPG, η περιοχή δέχθηκε μαζικά πυρά κατά τη διάρκεια της επιχείρησης. Ωστόσο, ο αριθμός των στρατιωτών που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν ούτε εδώ μπορούσε να προσδιοριστεί ενώ σκοτώθηκε ένας αντάρτης.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail