Ιρανός ναύαρχος: θα καταδιώξουμε τα πλοία των ΗΠΑ στον Περσικό Κόλπο

Freepen.gr - Ο αρχηγός του Ναυτικού του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) δήλωσε ότι ένα πρόσφατο περιστατικό με τις αμερικανικές δυνάμεις στον Περσικό Κόλπο συνέβη καθώς αυτές εισήλθαν σε μια περιοχή ασκήσεων παρά το γεγονός ότι είχαν προειδοποιηθεί [τα πλοία των ΗΠΑ] εκ των προτέρων να μην πλησιάσουν.

Ο ναύαρχος Alireza Tangsiri δήλωσε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις θα καταδιωχθούν στον Περσικό Κόλπο και τη Θάλασσα του Ομάν.

«Είχαν εισέλθει στον χώρο ασκήσεών μας, ενώ είχε ήδη ανακοινωθεί ότι θα διεξαχθούν ασκήσεις εκεί… επομένως, τους δόθηκε εντολή να αποχωρήσουν», είπε.

Τον περασμένο μήνα, η Κεντρική Διοίκηση του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ ισχυρίστηκε ότι 11 πλοία της IRGC «παρενόχλησαν» έως και έξι αμερικανικά πλοία στον Περσικό Κόλπο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail