Ο Τσιόδρας μπορεί να προβάλλει τις απόψεις του ως θέσφατο κάθε μέρα στις 6;

Διαβάζω ότι ο Τσιόδρας χθες εκθείαζε τη ρεμντεσιβίρη. Πριν λίγες ημέρες διάβαζα συνέντευξη του Ραούλ, του καθηγητή γιατρού ερευνητή που ερευνά την χλωροκίνη ως φάρμακο για τον COVID. Ο Ραούλ λοιπόν έλεγε ότι η ρεμντεσιβίρη είναι εξαιρετικά τοξική για τον οργανισμό, ότι έχει πάρα πολλές παρενέργειες, ότι δεν ενδείκνυται σε καμία περίπτωση για περιπτώσεις COVID που δεν είναι στην εντατική και ότι είναι η έσχατη λύση για ασθενείς στην εντατική που είναι σχεδόν ετοιμοθάνατοι. 

Ελένη Παπαδοπούλου

Λογικό σε αυτή την περίπτωση να χορηγήσεις τέτοιο φάρμακο σε κάποιον που η μόνη εναλλακτική που έχει είναι να πεθάνει. Ο Ραούλ είναι καθηγητής Ιατρικής και διευθυντής του Μεσογειακού Ινστιτούτου Μολυσματικών Ασθενειών της Μασσαλίας, ενεργός γιατρός-ερευνητής δηλαδή, έχει βρει μέχρι τώρα 12 θεραπείες για ασθένειες και δεν είναι κανένας τυχαίος. Ο γιατρός αυτός λοιπόν είπε ότι το συγκεκριμένο φάρμακο είναι ακριβό και ότι παίζονται πολλά παιχνίδια με τις φαρμακευτικές, ποιό φάρμακο θα προκριθεί ως κατάλληλο για τον κορονοϊό.

Ο κ. Τσιόδρας από την άλλη μίλησε εξαιρετικά θετικά για το φάρμακο, δεν ανέφερε την τοξικότητα του και είπε ότι είναι κατάλληλο και για ασθενείς με ηπιότερα συμπτώματα, γιατί μειώνει τις ημέρες ασθενείας.

Ο Τσιόδρας δεν μπορεί να προβάλλει τις απόψεις του ως θέσφατο κάθε μέρα στις 6. Οπως φαίνεται υπάρχουν διαφωνίες στην επιστημονκή κοινότητα για το φάρμακο. Ως εκ τούτου να σταματήσουμε επιτέλους να ακούμε τις απόψεις του κ.Τσιόδρα και αν θέλει να μας πει κάτι ας κάτσει στο τραπέζι και με άλλους επιστήμονες να ακούσουμε όλες τις απόψεις.

Το να μην αναφέρεται η τοξικότητα ενός φαρμάκου και να αφήνεται να εννοηθεί ότι είναι κατάλληλο και για ανθρώπους εκτός ΜΕΘ, ενώ θεωρείται από πολλούς επικίνδυνο, είναι απαράδεκτο επιστημονικά, πολιτικά και ανθρώπινα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail