Ένα "σφάλμα" η επέκταση μετά το έτος 1832

Πολλές και πολλοί νομίζουμε ότι η τυραννική κομματοκρατία θέλει απλά τον διαμελισμό του προτεκτοράτου Greece. Όχι, ένα τραγικό σφάλμα είναι αυτό που νομίζουμε.

Νίκος Γεωργαντζάς

Ο στόχος του δεσποτικού καθεστώτος φαίνεται ότι είναι η άμεση επαναφορά των συνόρων του προτεκτοράτου Greece, στα ίδια σύνορα που αυτό είχε το έτος 1832, όταν δηλαδή έγινε ένα προτεκτοράτο 3ης διαλογής. Διότι ο τρόπος με τον οποίον τα ανδρείκελα της τυραννικής κομματοκρατίας πράττουν, ξεκάθαρα δείχνει ότι ένα σφάλμα φρονούν ότι ήταν η μετά το 1832 επέκταση των συνόρων μας, η οποία πρέπει άμεσα να διορθωθεί, με κάθε μέσον, είτε αυτό είναι θεμιτόν ή αθέμιτον.

Διαφωνώ βέβαια με τις εγκληματικές βλέψεις του δεσποτικού καθεστώτος έναντι του κόσμου μας. Ας κατανοούμε όμως τις δολοφονικές προθέσεις της τυραννικής κομματοκρατίας εναντίον μας, έστω και αν αδυνατούμε να τις αποτρέψουμε.

Αδυνατούμε να τις αποτρέψουμε επειδή η πλειονότητά μας τρέφει ιδιαίτερες συμπάθειες για κάποια από τα ανδρείκελα που θεοκρατικά μας εξουσιάζουν. Αυθόρμητα λεπτά -και λεφτά- αισθήματα είναι αυτά, τα οποία ο μαθηματικός ορθολογισμός δεν μπορεί να αγγίξει.

*Ο Δρ. Νίκος Γεωργαντζάς είναι καθηγητής συστημικής δυναμικής στο Πανεπιστήμιο Fordham της Νέας Υόρκης 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail