10.100 μισθοφόροι του Ερντογάν άλλαξαν τα πράγματα στη Λιβύη: Ετοιμάζει ακόμη 3.400 μαζί με ανήλικα παιδιά

Freepen.gr - Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα συνεχίζει να παρακολουθεί το ζήτημα της μετακίνησης από την Τουρκία Σύριων μισθοφόρων στη Λιβύη. Οι πηγές του SOHR παρακολούθησαν την άφιξη μιας νέας παρτίδας 500 μισθοφόρων στην επικράτεια της Λιβύης, προκειμένου να συμμετάσχουν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις με την πλευρά της «Κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας» κατά του «Λιβυκού Εθνικού Στρατού».

Κατά συνέπεια, ο αριθμός των νεοσύλλεκτων που έφτασαν στη Λιβύη έχει αυξηθεί σε 10.100 μισθοφόρους, συμπεριλαμβανομένης μιας ομάδας μη Σύριων μισθοφόρων, ενώ περίπου άλλοι 3.400 έφτασαν στην Τουρκία για να εκπαιδευτούν.

Μεταξύ του συνολικού αριθμού των στρατολογηθέντων βρίσκονται και περίπου 200 παιδιά ηλικίας από δεκαέξι έως δεκαοκτώ ετών, η πλειονότητα των οποίων ανήκει στην ταξιαρχία "Al-Sultan Murad" στα οποία προσφέρθηκαν υλικά κίνητρα, εκμεταλλευόμενοι οι τρομοκράτες τη δύσκολη ζωή τους και τη φτώχεια.

Επί της ουσίας βλέπουμε μια επανάληψη της Συρίας πριν λίγα χρόνια όταν ο συριακός στρατός είχε να αντιμετωπίσει αντιπάλους που διαρκώς δέχονταν ενισχύσεις για να καλύπτουν τις απώλειές τους ενώ ο ίδιος δεν είχε αυτή τη δυνατότητα. Αυτό τότε αντιμετωπίστηκε μόνο όταν μια σύγχρονη πολεμική μηχανή (ρώσικη) μπήκε ενεργά στο παιχνίδι.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail