10.000 Αλβανοί εποχιακοί εργαζόμενοι μπορούν πλέον να έρθουν στην Ελλάδα

Freepen.gr - Η νέα απόφαση ψηφίστηκε στο ελληνικό κοινοβούλιο το Σάββατο, χάρη στην πρόταση του υπουργού Γεωργίας, Μάκης Βορίδη αναφέρει η Albanian Daily News και συμειώνει πως με βάση
τη νέα συμφωνία, 7000-10.000 Αλβανοί πολίτες θα εργαστούν στην Ελλάδα αφού υποβάλουν αίτηση για αυτό το έργο μέσω της πλατφόρμας www.punenegreqi.gr από τις 4 Μαΐου.

Όπως αποφασίστηκε, τα έγγραφα εργασίας θα είναι δωρεάν χωρίς γραφειοκρατία και οι εργαζόμενοι δε θα χρειαστούν βίζα.

Από τη Δευτέρα 4 Μαΐου έως τις 20 Ιουνίου, όλοι οι Έλληνες εργοδότες που ενδιαφέρονται για εποχιακούς υπαλλήλους καλούνται να υποβάλουν αίτηση στους γεωργικούς συνεταιρισμούς των περιοχών τους με τα ακόλουθα έγγραφα.

Οι Έλληνες αγρότες χρειάζονται 50.000 θεριστές φρούτων και λαχανικών τον Μάιο και για να εργαστούν στη γη. Συνήθως αυτά τα χέρια προέρχονται από τη γειτονική Αλβανία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail