Ο Covid-19 βουλιάζει τη γαλλική οικονομία σε βαθιά ύφεση, όπως έχει να συμβεί από το 1945

Walkerssk / pixabay
Freepen.gr - Η Τράπεζα της Γαλλίας δήλωσε την Τετάρτη ότι η οικονομία της χώρας συρρικνώθηκε περίπου έξι τοις εκατό κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους σημειώνοντας τις χειρότερες επιδόσεις της από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, η οικονομία υποχώρησε 0,1% τους τρεις τελευταίους μήνες του 2019. Με δύο πλέον συνεχόμενα τρίμηνα αρνητικής ανάπτυξης, η χώρα είναι τώρα σε τεχνική ύφεση.

Η οικονομική δραστηριότητα υποχώρησε 32% τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Μαρτίου, καθώς η κρίση επιδεινώθηκε, δήλωσε η γαλλική ρυθμιστική αρχή σε τομείς όπως η κατασκευή, οι μεταφορές, τα εστιατόρια, που πλήττονται περισσότερο από όλους τους κλάδους.

"Πρέπει να επιστρέψετε στο δεύτερο τρίμηνο του 1968, με τα γεγονότα του Μάη, για να εντοπίσετε μια παρόμοια πτώση της δραστηριότητας", ανέφερε, σημειώνοντας ότι ακόμη και εκείνο το έτος η ύφεση ήταν 5,3%.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail