Για όσους κρυφοχαμογελούν σαρδόνια με τον Μπόρις Τζόνσον στην Εντατική

Όταν ανακοινώθηκε ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, έσπευσαν αρκετοί λοιμωξιολόγοι του διαδικτύου να τον ειρωνευτούν με το λογοπαίγνιο περί ανο[η]σίας της αγγέλης. Ακόμη και όταν μπήκε στο νοσοκομείο, του ευχήθηκαν περαστικά για να απολογηθεί αργότερα για την αρχική επιλογή του.

Του Στρατή Μαζίδη

Δυστυχώς σε αυτή τη χώρα εξακολουθούμε να μην σκεπτόμαστε κάποια πράγματα όσο πρέπει. Άλλωστε τα πτυχία της λοιμωξιολογίας τα πήραμε μόλις εδώ και περίπου 25-30 ημέρες, αφού πρωτύτερα κάναμε μασκέ πάρτι και βγαίναμε έξω ενώ ο ιός βάδιζε ανενόχλητος. 

Το ότι ο Τζόνσον ασθένησε, δε σημαίνει ότι φταίει για αυτό η ανοσία της αγγέλης διότι κρούσματα έχουμε και στη χώρα μας η οποία μέχρι στιγμής τα πάει καλά και θα τα πήγαινε ακόμη καλύτερα αν κάποιοι δεν καθησύχαζαν στα τέλη Ιανουαρίου, όταν κάποιοι απλά δημοσιεύαμε πίνακες και μελέτες με στοιχεία που έδειχναν τη φοβερή μεταδοτικότητά της.

Όσον αφορά τον Τζόνσον και τη Βρετανία, είναι βέβαιο πως ο άνθρωπος δεν πάτησε την κοιλιά του κι αποφάσισε. Υπάρχουν κι εκεί αντίστοιχοι επιστήμονες και σύμβουλοι. Δε γνωρίζουμε με ποια και τι δεδομένα αποφάσισαν. Η αλλαγή πορείας δείχνει ότι προφανώς επανεξέτασαν την στρατηγική τους. Κανένα δεν μπορούμε να υπερασπιστούμε ή να κατακεραυνώσουμε διότι πολύ απλά την ώρα του κυκλώνα δεν μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα, προσπαθείς μόνο να τα καταφέρεις. 

Το τέλος του κυκλώνα όμως δε θα είναι η λήξη της πανδημίας αλλά το όταν η χώρα [όπως και άλλες] ξαναβγεί από το οικονομικό σκοτάδι στο οποίο δείχνει να πέφτει. Μέχρι τότε εκτός των συνανθρώπων μας που καταλήγουν διασωληνωμένοι, θα υπάρξουν κι άλλες απώλειες. Κάποιων θα σταματήσει η καρδιά από τη δουλειά που δε θα έχουν ή τις υποχρεώσεις που δε θα μπορούν να εκπληρώσουν, άλλων θα τεθεί σε κίνδυνο η ζωή μέσω της εμφάνισης νοσημάτων που σχετίζονται πολύ με το στρες και το άγχος, άλλων πάλι θα ταραχθεί η ψυχική υγεία.

Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας ακόμη. Το ταμείο θα γίνει στο τέλος. Ας ευχηθούμε η χώρα μας να συνεχίσει να αντέχει, να λαμβάνονται κάθε φορά οι σωστές αποφάσεις, το φάρμακο να βρεθεί γρήγορα και η συνολική ζημιά να είσαι όσο το λιγότερο περιορισμένη. Σε κάθε περίπτωση όμως είναι ιδιαίτερα σκληρό να χαμογελά κανείς με κάποιον που δίνει τη μάχη στην εντατική κι ενώ σε ένα άλλο δωμάτιο μάχεται επίσης η έγκυος σύζυγός του. Κι εν προκειμένω ο Τζόνσον, είτε αρέσει είτε όχι, είναι ένας έντιμος πολιτικός αφού σεβάστηκε την επιλογή του λαού του.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail