Τα τρία πυροσβεστικά άρματα του Ελληνικού Στρατού – Το ένα έκανε δουλειά στον Εβρο

Ο Στρατός Ξηράς διαθέτει τρία πυροσβεστικά άρματα τα οποία είναι κατανεμημένα, στα Πεδία Βολής Αρμάτων Λιτόχωρου και Ξάνθης και ένα στη νήσο Λέσβο, με σκοπό τη χρησιμοποίησή τους εντός των αντίστοιχων Πεδίων Βολής.


Πρόκειται για διασκευασμένο, από το προσωπικό του 304 ΠΕΒ (Προκεχωρημένο Εργοστάσιος Βάσης) στο Βελεστίνο, άρμα Leopard-1A5 μάχης, με χωρητικότητα δεξαμενής 12,5 τόνων νερού και εμβέλεια ρίψης με το «κανόνι» του, τα 35 μέτρα, σε περιοχές που γίνονται βολές με πραγματικά πυρά και είναι επικίνδυνο να πλησιάσουν απλά οχήματα πυροσβεστικής.

Το πυροσβεστικό άρμα έχει τη δυνατότητα κατασβέσεως πυρκαγιών, σε ιδιαίτερα δύσβατες περιοχές, αφού η δεξαμενή και το πυροσβεστικό «πυροβόλο» εκτοξεύσεως πυροσβεστικού υγρού, εδράζονται πάνω σε σκάφος του γνωστού άρματος μάχης ‘Leopard-1A5’, με αποτέλεσμα να μπορεί να κινείται σε εδάφη με μεγάλη κλίση, όπου δεν δύναται να προσεγγίσει άλλο τροχοφόρο όχημα!

Είναι το πρώτο πυροσβεστικό άρμα στον Ελληνικό Στρατό και ήδη έχει κατασκευαστεί (στην ουσία μετασκευαστεί) και το τρίτο παρόμοιο πυροσβεστικό άρμα, από τα 10 που προβλέπονται αρχικώς και έχει δοκιμαστεί στο πεδίο βολής αρμάτων του Λιτοχώρου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail