Ο Γερμανός ΥΠΕΞ βάζει πάγο στον τουρισμό: Πολύ επικίνδυνο να ανοίξουν οι χώρες της Ε.Ε. στους τουρίστες

ΑFΡ / ΕΧΡΑ / ΑΡΑ / Johann Groder
Freepen.gr - Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χέικο Μάας προειδοποίησε ότι εξακολουθεί να είναι πολύ επικίνδυνο να ανοίξουν εκ νέου οι ευρωπαϊκές χώρες για τουρίστες επικαλούμενος το παράδειγμα της επιδημίας του Covid-19 σε ένα αυστριακό χιονοδρομικό κέντρο, σημειώνει το RT.

«Ο ευρωπαϊκός αγώνας για το ποιος θα είναι ο πρώτος που θα επιτρέψει και πάλι τα τουριστικά ταξίδια οδηγεί σε απαράδεκτους κινδύνους», δήλωσε ο Μάας στην Bild am Sonntag.

«Έχουμε ήδη δει τι μπορεί να κάνει ένα άθροισμα λοιμώξεων σε ένα δημοφιλές θέρετρο στις πατρίδες των τουριστών. Δεν μπορούμε να το αφήσουμε να συμβεί ξανά» τόνισε χαρακτηριστικά ο Μάας ανεφερόμενος στο χιονοδρομικό θέρετρο Alpine Ischgl, το οποίο έγινε το μεγαλύτερο hotspot Covid-19 της Αυστρίας τον Μάρτιο. 

Πιστεύεται ότι πολλοί τουρίστες συνέχισαν να διαδίδουν την ασθένεια μετά την επιστροφή τους στο σπίτι. Το Ischgl και πολλά άλλα θέρετρα έκλεισαν τελικά μέχρι την άρση των αυστηρών μέτρων καραντίνας που έλαβαν χώρα την Πέμπτη.

Ο Μάας υποστήριξε ότι τα ευρωπαϊκά κράτη πρέπει να διατυπώσουν κοινά κριτήρια για την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών «το συντομότερο δυνατό, αλλά [επίσης] όσο υπεύθυνα είναι απαραίτητο».

«Δεν μπορούμε να καταστρέψουμε τις επιτυχίες μετά από πολλούς κόπους των τελευταίων εβδομάδων», είπε ο υπουργός Εξωτερικών, προειδοποιώντας ότι διαφορετικά οι περιορισμοί στα ταξίδια θα διαρκέσουν πολύ περισσότερο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail