Το μέγεθος της επερχόμενης ύφεσης

Alexas_Fotos / pixabay
Ακούω ότι κυβερνητικοί κύκλοι προβλέπουν για το 2020 ύφεση της τάξεως του 2-3%. Έχουμε και λέμε: ο τουρισμός συνιστά άμεσα το 13% του ΑΕΠ και έμμεσα συνολικά καθορίζει το 1/4 του ΑΕΠ. Υπολογίστε μια πτώση τουριστικής κίνησης της τάξης του 50% και έχουμε μια πρώτη εκτίμηση πτώσης του ΑΕΠ από 6% έως 10% φέτος. Αυτές είναι οι εκτιμήσεις που έχω υπ’ όψιν εγώ.

Αυτά συμβαίνουν όταν επι 40 χρόνια το εκάστοτε πολιτικό προσωπικό εξαρθρώνει την παραγωγική βάση της χώρας, χρεοκοπεί την Ελλάδα για να κάνει Ολυμπιακούς και να ταΐσει τη «διαπλοκή», διώχνει μισό εκατομμύριο νέους επιστήμονες και βασίζεται μόνο στον τουρισμό, γιατί 10 χρόνια μετά τη χρεωκοπία το μόνο οικονομικό σχέδιο που έχει είναι το να δουλέψουν Αφγανοί στην ελληνική ύπαιθρο, γιατί «θέλουμε» φθηνά εργατικά χέρια!

Αυτά λοιπόν. Και το 2121 η Γιάννα της εποχής θα γιορτάσει τα 300 χρόνια από την απελευθέρωση του Καμερούν!

Αναστάσιος Λαυρέντζος
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail