Άδειασε τη Νεολαία του ο Τσίπρας: Ορθώς φυλάσσονται τα σύνορα στον Εβρο, οι νέοι έχουν δικαίωμα στην ουτοπία!

Απόσπασμα από τη συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega με τους δημοσιογράφους Δώρα Αναγνωστοπούλου - Αντώνη Καρακούση. Ο πρώην πρωθυπουργός εμφανιζόμενος τελικά με σημαντική καθυστέρηση λαμβάνει μια άλλη θέση σε σχέση με όσους έχουν τοποθετηθεί ως σήμερα από το κόμμα του για το θέμα που έχει προκύψει στα ανατολικά σύνορα της χώρας.

Ακολουθεί σχετικό απόσπασμα:

Δ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: Εάν ήσασταν Πρωθυπουργός αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή κ. Πρόεδρε, ο Αλέξης Τσίπρας Πρωθυπουργός τι θα έκανε διαφορετικά;

Α. ΤΣΙΠΡΑΣ: Η Ελλάδα τούτη την ώρα οφείλει να διεκδικήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση ουσιαστική στήριξη. Αυτοί οι άνθρωποι, δυστυχισμένοι στην πλειοψηφία τους, δεν έρχονται για να ζήσουν στη Λέσβο, για να ζήσουν στη Χίο, στη Σάμο, στη Λέρο ή στην Αλεξανδρούπολη. Έρχονται, διότι θέλουν να περάσουν στην Ευρώπη, θέλουν να περάσουν στην κεντρική Ευρώπη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση σήμερα έρχεται και μας λέει, χτυπώντας μας την πλάτη, ότι το πρόβλημα είναι η ασπίδα μας στα χερσαία σύνορα. Μα το πρόβλημα επαναλαμβάνω δεν ήταν ούτε το ’15 ούτε σήμερα τα χερσαία σύνορα και ορθώς κάνουμε και τα φυλάμε, όπως κάναμε και το ’15.

Δ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: Κύριε Πρόεδρε θέλω μια καθαρή απάντηση σε αυτό, θα βλέπαμε το Στρατό και την Αστυνομία στα σύνορα στον Έβρο, αν ήταν ο Αλέξης Τσίπρας Πρωθυπουργός σήμερα;

Α. ΤΣΙΠΡΑΣ: Μα κυρία Αναγνωστοπούλου γιατί επιχειρείτε διαρκώς να κρούετε θύρες ανοιχτές;

Δ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: Θέλω μια καθαρή απάντηση κ. Πρόεδρε. Θα κάνατε λοιπόν το ίδιο.

Α. ΤΣΙΠΡΑΣ: Σας λέω ότι όχι μόνο το κάναμε αποτελεσματικά το 2015, αλλά και το Μάιο του 2019 η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τότε, η κα Γεροβασίλη, μαζί με την συντονίστρια της Europoll και τη στρατηγό Τσιριγώτη βρέθηκαν στον Έβρο και τι ανακοίνωσαν; Ανακοίνωσαν νέο Σώμα πλωτής αστυνόμευσης στον Έβρο και ενίσχυση με υλικοτεχνική υποδομή και με ανθρώπινο έμψυχο δυναμικό της συνοριοφυλακής. Τι έγινε μετά; Έγιναν εκλογές, δεν υπήρξε ποτέ η υλοποίηση αυτού του σχεδίου της Κυβέρνησης από τη σημερινή Κυβέρνηση και μια εβδομάδα μετά την εκλογή της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Χρυσοχοΐδης πήρε 80 συνοριοφύλακες και αστυνομικούς από τον Έβρο και τους έφερε πίσω στην Αθήνα, να φυλάνε τα Εξάρχεια.

Δ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: Κύριε Πρόεδρε επιμένω …

Α. ΤΣΙΠΡΑΣ: Να επιμένετε όσο θέλετε, είχα άλλη διάθεση σήμερα, αλλά…

Δ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: Γιατί θα ήσασταν αντίθετοι στη Νεολαία του Κόμματός σας, γι` αυτό επιμένω,

Α. ΤΣΙΠΡΑΣ: Εγώ έχω άλλη διάθεση σήμερα, αλλά θα τα πούμε όλα λοιπόν εδώ. Για να φυλάξουν τα Εξάρχεια 80 συνοριοφύλακες τον Ιούλιο, γύρισαν από τον Έβρο και τώρα μας λένε δήθεν ότι όλο το μέτωπό μας πρέπει να είναι στον Έβρο. Το μέτωπο, το μεγάλο και το δύσκολο για τη χώρα είναι στα νησιά μας και είναι νησιά μας, διότι όταν είχα πει μια φράση το 2015 τον Σεπτέμβριο στη Δ.Ε.Θ. ότι τα χερσαία σύνορα μπορείς να τα φυλάξεις δεν διακινδυνεύεις ανθρώπινες ζωές εκεί, αλλά είναι άλλο τα θαλάσσια σύνορα, δεν έχουν υλική υπόσταση. Έπεσαν να με φάνε τότε ότι δήθεν δεν γνωρίζωότι υπ άρχουν θαλάσσια σύνορα, βεβαίως και υπάρχουν. Αλλά όταν στη θάλασσα κάποιος κινδυνεύει η ζωή του με βάση το διεθνές Δίκαιο, έχεις μόνο μία υποχρέωση: να τον περισυλλέξεις και να τον σώσεις.

Δ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: Πάντως εδώ έχει ενδιαφέρον το ότι η Νεολαία σας θα διαφωνούσε σε αυτές τις πρακτικές, που κάποτε έκαναν πορείες για να γκρεμιστεί ο φράχτης στον Έβρο.

Α. ΤΣΙΠΡΑΣ: Οι νέοι άνθρωποι κα Αναγνωστοπούλου έχουν το δικαίωμα να διεκδικούν και να ονειρεύονται ακόμη και την ουτοπία, αλλιώς θα ήταν γερασμένοι από τα είκοσι τους χρόνια. Εμείς όμως που διαχειριζόμαστε την πραγματικότητα που πολλές φορές είναι σκληρή και μάλιστα όταν έχουμε και την ευθύνη της χώρας, οφείλουμε να βλέπουμε την πραγματικότητα και να κινούμαστε με βάση τις αξίες μας. Διότι όταν λέμε να φυλάμε τα σύνορά μας δεν εννοούμε να βιαιοπραγούμε ή να απειλούμε ανθρώπινες ζωές, αλλά με βάση τις αξίες μας πρέπει να διαφυλάξουμε αυτό που ονομάζουμε εθνική ασφάλεια. Από την άλλη όμως εγώ επιμένω και επιμένω διότι θεωρώ, με ρωτήσατε τι θα κάναμε και σας απαντώ: τα αυτονόητα είναι η φύλαξη των συνόρων.

Ακολουθεί το βίντεο όλης της συνέντευξης που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον:


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail