Έκθεση από τις ΗΠΑ ανατρέπει τα δεδομένα για τον ιό: Πόσο επιβιώνει σε αέρα κι επιφάνειες

geralt / pixabay
Freepen.gr - Αλλαγή δεδομένων όσον αφορά τον κορωνοϊό με βάση έρευνα των Princeton University, University of California-Los Angeles και του National Institutes of Health (NIH) που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, όπως αναφέρει το thehill.com.

Σύμφωνα με τη μελέτη ο ιός COVID-19 θα μπορούσε να παραμείνει βιώσιμος στον αέρα "μέχρι 3 ώρες μετά την αερολυμάτωση", ενώ παραμένει ζωντανός σε πλαστικά και άλλες επιφάνειες έως και τρεις ημέρες.

Τα αποτελέσματα των δοκιμών υποδηλώνουν ότι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να μολυνθούν από την ασθένεια που μεταφέρεται απλώς στον αέρα ή σε μια στερεή επιφάνεια, ακόμη και αν δεν υπάρχει άμεση επαφή με μολυσμένο άτομο. Η διαπίστωση αυτή, αν γίνει δεκτή, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με προηγούμενες αναφορές των μέσων ενημέρωσης που υποδεικνύουν ότι ο ιός δεν ήταν εύκολο να μεταδοθεί εκτός από την άμεση ανθρώπινη επαφή.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail