Ρωσικό μέσο: ο ηλεκτρονικός πόλεμος της Μόσχας προκάλεσε σημαντικά προβλήματα σε τουρκικά αεροσκάφη

Freepen.gr - Τα τουρκικά drones που χρησιμοποιήθηκαν εναντίον των Συριακών Ενόπλων Δυνάμεων αντιμετώπισαν μείζονα προβλήματα κατά τη διάρκεια της εκστρατείας τους στη βορειοδυτική Συρία, δήλωσε η ρωσική ιστοσελίδα Avia.Pro.

Σύμφωνα με τη δημοσίευση, «τα τουρκικά μη επανδρωμένα εναέρια αεροσκάφη κατέδειξαν την απόλυτη αποτυχία τους σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στην επικράτεια της Συρίας λόγω της ισχυρής ηλεκτρονικής καταστολής των ρωσικών ηλεκτρονικών συστημάτων πολέμου».

Αναφερόμενος σε πηγές του συριακού στρατού, η Avia.Pro σημειώνει πως: "Οι τουρκικές αεροπορικές δυνάμεις συχνά επιτέθηκαν σε περιοχές όπου δεν υπήρχε στρατιωτικό προσωπικό ή άλλα σημαντικοί στόχοι, κάτι που πιθανότητα οφείλεται στην εσφαλμένη λειτουργία του συστήματος GPS".

Η δημοσίευση ανέφερε προηγουμένως ότι δύο τουρκικά drones χακαρίστηκαν από το ρωσικό ηλεκτρονικό σύστημα, με αποτέλεσμα την αναχαίτισή τους στη βορειοδυτική Συρία.

"Πρέπει να διευκρινιστεί ότι πριν από λίγες μέρες τα ΜΜΕ ανέφεραν ότι τουρκικό F-16 δεν θα μπορούσε να καταρρίψει συριακό Su-22 μόνο εξαιτίας της ισχυρής ηλεκτρονικής παρεμβολής και αυτό έγινε απευθείας από τον αέρα [δηλαδή από άλλο αεροσκάφος], το οποίο σίγουρα επιβεβαιώνει ότι τα ισχυρά ρωσικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου χρησιμοποιήθηκαν επίσης κατά των τουρκικών αεροσκαφών", πρόσθεσαν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail