Περίεργα μηνύματα από Ιταλία: Ο φόβος παράγει παράξενες επιλογές ή συμβαίνει κάτι άλλο;

skylark / pixabay
1. Σε σημερινή δημοσκόπηση στη Βρετανία το 72% συμφωνεί με την πολιτική του Τζόνσον για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Βέβαια, δεν ξέρουμε αν η ερώτηση είναι για τα τελευταία μέτρα ή για τις προηγούμενες επιλογές της κυβέρνησης. Εάν η ερώτηση αφορούσε το σύνολο της πολιτικής Τζόνσον, τότε με τρομάζει το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης.

2. Στην Ιταλία, σε χθεσινή δημοσκόπηση, το κόμμα των Πέντε Αστέρων, που στις τελευταίες εκλογές ήταν πρώτο με 32%, καταποντίζεται στο 13%, ενώ ο Κόντε, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, που προτάθηκε από το κόμμα αυτό, ανεβάζει τη δημοτικότητά του, όσο για τα τρία κόμματα της δεξιάς και της ακροδεξιάς μαζί φθάνουν στο 48%.

Ο Σαλβίνι έφθασε στο 30,6% απο 18%, θυμίζω ότι, κάνει καριέρα, με τις θέσεις του για το προσφυγικό και καταγγέλλοντας κάθε ημέρα την ΕΕ.

Όμως ο Ρετζι, θυμίζοντας τις ημέρες που ξεκίνησε απο δήμαρχος της Φλωρεντίας και σε λίγο χρόνο έγινε πρωθυπουργός της Ιταλίας, για να καταρρεύσει και να τα χάσει όλα σε λίγα χρόνια σοβαρότητας, πρότεινε να ανοίξουν τα σχολεία και τα εργοστάσια για να μην καταρρεύσει η ζωή και η οικονομία στην Ιταλία.

Θα τα καταφέρουμε!

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail