Βασικός λόγος εθνικής σημασίας για να αποκαταστήσουμε τις διπλωματικές σχέσεις με τη Συρία

un-perfekt / pixabay
Φέτος είναι η όγδοη χρονιά από τότε που η ελληνική κυβέρνηση συντασσόμενη πίσω από το άρμα της Δύσης αποφάσισε να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με τη Συρία με βάση έναν πόλεμο για τον οποίο οι Ελληνες πολιτικοί ελάχιστα γνωρίζουν και έχουν ασχοληθεί. Υπάρχει μεγάλη αμφιβολία αν έχουν γνώση, κατανόηση και σωστή εικόνα του τι έχει προηγηθεί και τι συμβαίνει.

Του Στρατή Μαζίδη

Εν πάση περιπτώσει, ο Ασαντ δεν έφυγε. Έφυγαν όλοι οι άλλοι, πχ Σαρκοζί, Ολάντ, Κάμερον, Κέρι, Μακέιν, Νταβούτογλου, Γιλντιρίμ, Κλίντον, Μέι και κάμποσοι ακόμη υποστηρικτές του "Assad must go" εκτός αυτού, εξ ου και η γνωστή πλέον "κατάρα του Ασαντ".

Η χώρα εξαρχής συγκέντρωσε το βασικό πληθυσμό της στα αστικά κέντρα που ήλεγχε η κυβέρνηση. Όταν η κατάσταση δυσκόλεψε αρκετά καθώς οι αντίπαλοι της Συρίας ανέβαζαν επίπεδο, τότε το Σεπτέμβριο του 2015 παρενέβη η Ρωσία και έκτοτε το νερό ξαναμπαίνει στο αυλάκι.

Η Ελλάδα απώλεσε την ευκαιρία να αποτελέσει μια γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα στη Δύση και τη Συρία, παρεμβαίνοντας στον πόλεμο ως ιστορική προστάτιδα των Χριστιανών της περιοχής. Ωστόσο εξακολουθεί να μην αποκαθιστά τις σχέσεις της με τη Συρία ενώ, ορθά, στήνει συνεργασίες με όλες τις χώρες της περιοχής με πρόσφατο παράδειγμα την αμυντική συνεργασία με την Αρμενία.

Η αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων με τη Συρία εκτός του ότι θα αποτελεί έστω και με μεγάλη καθυστέρηση τη διόρθωση ενός σημαντικού σφάλματος, θα βοηθήσει και σε κάτι ακόμη. Να ξεδιαλύνουμε τι είναι ο κάθε Σύριος που ήρθε στην Ελλάδα, αν και η πλειοψηφία δεν ήταν Σύριοι, τα τελευταία χρόνια.

Σύριοι αξιωματούχοι θα μπορούσαν να εγκατασταθούν στη χώρα για να βοηθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση. Η συριακή κυβέρνηση τα τελευταία 2-3 χρόνια έχει καλέσει αρκετές φορές τον κόσμο να επιστρέψει στην πατρίδα του. Στη δική μας περίπτωση θα είχαμε μια σημαντική βοήθεια για να αντιληφθούμε από όσους Σύριους ήρθαν στη χώρα, ποιοι είναι πραγματικά άνθρωποι που έφυγαν νύχτα για να μην τους αποδεκατίσουν οι τρομοκράτες και ποιοι έφυγαν επίσης νύχτα για να μην πέσουν στα χέρια του συριακού στρατού, του νόμιμου δηλαδή στρατού της χώρας, και πληρώσουν το τίμημα της προδοσίας τους καθώς επίσης ότι σήκωσαν όπλο κατά των αδερφών τους.

Είναι απορίας άξιο το πως οι ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, είτε γαλάζιες, είτε κοκκινωπές, δεν ασχολούνται καθόλου με το ζήτημα. Στοιχίζονται πίσω από θέσεις τρίτων με συμφέροντα διαφορετικά από τα δικά μας στην ευρύτερη περιοχή μας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail