Ενέδρα σε τουρκικό κονβόι στο Ιντλίμπ με νεκρούς: Αναφορές για έργο των συριακών μυστικών υπηρεσιών

Freepen.gr - Μια τουρκική στρατιωτική συνοδεία που εκινείτο στην ύπαιθρο του Idlib την Τετάρτη κι ενώ περιπολούσε στον αυτοκινητόδρομο Μ-4 έπεσε σε ενέδρα αγνώστων, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Muraselon, επικαλούμενη τα μέσα ενημέρωσης της αντιπολίτευσης.

Η Muraselon δήλωσε ότι η συνοδεία του τουρκικού στρατού ταξίδευε μέσω της πόλης του Mahambal όταν δέχτηκε ένοπλη επίθεση από τους άγνωστους επιτιθέμενους.

Συριακά μέσα κάνουν λόγο για δύο νεκρούς Τούρκους στρατιώτες, ενώ η Τουρκία ανακοίνωσε το θάνατό τους.

Ορισμένοι ακτιβιστές της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν τους τζιχαντιστές της ομάδας Hurras Al-Deen, η οποία όμως αρνείται τη συμμετοχή της στην επίθεση.

Σύμφωνα με νεώτερα δημοσιεύματα, ο τουρικός στρατός αποσύρθηκε από τις πόλεις Sarmin και Binnish, οι οποίες βρίσκονται σε διαφορετικά μέρη του Idlib. Ο λόγος αυτής της απόσυρσης είναι άγνωστος αλλά ήρθε μόλις λίγες ώρες μετά την επίθεση.

Καθώς καμία ομάδα δεν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, ορισμένοι ακτιβιστές της αντιπολίτευσης ισχυρίζονται ότι επρόκειτο για επιχείρηση των συριακών μυστικών υπηρεσιών.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail