Η Ρωσία μετά από απουσία 72 ωρών επανέφερε την τάξη στη Συρία

Freepen.gr - Μετά τη σύγχυση που προκάλεσε η ξαφνική σιγή των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία και τις επόμενες τουρκικές επιθέσεις με drones, όλα φαίνεται να είναι πάλι κανονικά, σημειώνει το Moon of Alabama. Τα ρωσικά αεροπλάνα βομβαρδίζουν και πάλι τους τζιχαντιστές και η Τουρκία έλαβε το ρωσικό μήνυμα ότι κανένα από τα αεροσκάφη της δε θα είναι ασφαλές στο ουρανό της Συρίας.

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι δεν θα παρέχει αεροπορική υποστήριξη στην Τουρκία. Επίσης, δεν πρόκειται να στείλει καμία αεροπορική συστοιχία Patriot στη Συρία, αλλά ο Πρόεδρος Trump υποσχέθηκε να ζητήσει από άλλες χώρες του ΝΑΤΟ να το πράξουν! Το πιθανό είναι να αρνηθούν. Φαίνεται ότι το Πεντάγωνο έχει κερδίσει τον αγώνα με το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο υποστήριξε το αίτημα της Τουρκίας για προστασία, σημειώνει το ΜΟΑ.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία δεν έχει "ιδιαίτερο πρόβλημα" με τις ρωσικές και Ιρανικές δυνάμεις στο Idleb. Αυτό ήρθε μετά που Ιράν και Χεζμπολάχ προειδοποίησαν ότι τα τουρκικά στρατεύματα στις τώρα περικυκλωμένες «παρατηρητικές θέσεις» τους θα είναι εύκολοι στόχοι. Οι τουρκικές μονάδες άρχισαν να ησυχάζουν στο Ιντλίμπ.

Ο συριακός στρατός έχει ξανακερδίσει τις περιοχές που χάθηκαν την τελευταία εβδομάδα. Η πόλη Saraqib απελευθερώθηκε και πάλι. Η Ρωσία γνωστοποίησε ότι η στρατιωτική της αστυνομία θα φροντίσει για την ασφάλεια στην πόλη. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν όρια για άλλη τουρκο - τζιχαντιστική επίθεση. Ο αυτοκινητόδρομος M5 μπορεί τώρα να ξανανοίξει και να είναι ασφαλής.

Υπάρχει ακόμη μια μεγάλη επιχείρηση παράδοσης εξοπλισμού από τη Ρωσία. Τις τελευταίες τρεις ημέρες δύο ρωσικά πλοία, τα οποία συνήθως φέρουν βαριά όπλα όπως τανκς, πέρασαν από το Βόσπορο στο δρόμο τους προς τη Συρία. Οκτώ Ilyushin Il-76 στρατηγικοί αερομεταφορείς προσγειώθηκαν στο Hmeymim της Latakia κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών ημερών. Αυτά πιθανόν να φέρουν επιπλέον συστήματα αεράμυνας ή επιπρόσθετα μαχητικά αεροσκάφη.

Η επανατροφοδοσία αυτή θα πρέπει να σημάνει σιωπητήριο σε όποια υπόθεση ότι η Ρωσία έχει εγκαταλείψει τη Συρία.

Ο Ερντογάν θέλει το Iντλίμπ αλλά ούτε η Συρία ούτε το Ιράν ούτε η Ρωσία θα τον αφήσουν να το πάρει. Ο Πρόεδρος Πούτιν θα συναντηθεί με τον Ερντογάν τις επόμενες μέρες και θα φροντίσει να γίνει κατανοητό το θέμα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail