Ο επικοινωνιακός στόχος του 50% του μισθού των βουλευτών και τι απλό μπορούσε να γίνει

moerschy / pixabay
Τα κόμματα μπορούν να μη μαλώνουν για τα αυτονόητα, τουλάχιστον στην εποχή του κορονοϊού;

Είναι αυτονόητο ότι οι βουλευτές και όλοι οι κρατικοί αξιωματούχοι θα έπρεπε να συνεισφέρουν ένα μέρος από το εισόδημα που αποκτούν από τη δημόσια θέση που κατέχουν και καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό.


Αυτό μπορεί να γίνει είτε με νομοθετική ρύθμιση είτε με συνεννόηση.

Θα περίμενα ότι οι πρωτοβουλίες αυτές θα προηγούνταν εκείνων που αποφασίστηκαν από την κυβέρνηση για την εργασία και τις αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα, που συνεχίζει τη λειτουργία του, και για έξι μήνες.

Όμως, έστω και αργά, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους βουλευτές του κόμματός τους να καταθέσουν το 50% ενός μισθού τους στον ειδικό λογαριασμό για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Κόμματα της αντιπολίτευσης καταλόγισαν κομματική σκοπιμότητα στον πρωθυπουργό, αφού κάποια από αυτά ήδη είχαν ξεκινήσει κάτι ανάλογο, χωρίς ακόμη να το δημοσιοποιήσουν.

Σκέφτομαι ότι θα ήταν πολύ απλό να συνεννοηθούν τα κόμματα και την ανακοίνωση να την κάνει το διακομματικό προεδρείο της Βουλής.

Σκέφτομαι ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να το είχε κάνει ήδη για τα χιλιάδες πολιτικά πρόσωπα που έχει τοποθετήσει στο κράτος και στους φορείς του Δημοσίου.

Σκέφτομαι ότι τα συλλογικά όργανα της τοπικής και περιφερειακής Αυτοδιοίκησης θα έπρεπε να το έχουν κάνει ήδη.

Σκέφτομαι ότι θα έπρεπε να ισχύει για όσο διάστημα θα ισχύσει στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

Δυστυχώς, διακρίνω περισσότερο επικοινωνία και λιγότερο ουσία στις μέχρι τώρα πρωτοβουλίες.

Σκέφτομαι αν σε τόσο αυτονόητα πράγματα, που δεν έχουν και ιδιαίτερο κόστος, δεν δείχνουν διάθεση συνεννόησης τα κόμματα και γενικότερα το πολιτικό προσωπικό σε όλους τους φορείς πολιτικής εκπροσώπησης, τότε τι θα γίνει αύριο όταν μειωθεί ο κίνδυνος από τον κορονοϊό και αντικρίσουμε το μέγεθος της οικονομικής και κοινωνικής ζημιάς…
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail