Πήρε το πρώτο μάθημά της η Τουρκία: Su-24 ισοπέδωσαν αντεπίθεση των ισλαμιστών, σκοτώθηκαν και Τούρκοι

Freepen.gr - Η Τουρκία πήρε το πρώτο μάθημά της στο Ιντλίμπ, όπου οι ισλαμιστές με την υποστήριξη του τουρκικού στρατού δοκίμασαν να σπάσουν τις γραμμές άμυνας του Συριακού Στρατού στην πόλη Ναϊράμπ δυτικά του Σαρακίμπ, κάτι το οποίο αρχικά πέτυχαν.

Ωστόσο βομβαρδιστικά ρωσικά Su-24 απογειώθηκαν άμεσα και χτύπησαν περισσότερα από δέκα οχήματα των τζιχαντιστών ενώ παράλληλα όπως ανακοίνωσε το τουρκικό ΥΠΑΜ, σκοτώθηκαν δύο Τούρκοι στρατιώτες και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν.

Ως εκ τούτου και με την αεροπορική συνδρομή ο Συριακός Στρατός απώθησε επιτυχώς τους ισλαμιστές στο Ναϊράμπ κρατώντας τις γραμμές του.

Το ρωσικό υπουργείο άμυνας δήλωσε ότι οι ισλαμιστές που υποστηρίζονται από την Τουρκία υπό την κάλυψη του τουρκικού πυροβολικού έσπασαν αρχικά τη γραμμή του Συριακού Στρατού σε Qaminas και Neirab. Ρωσικά Su-24 στόχευσαν τις επιτιθέμενες δυνάμεις καταστρέφοντας 1 άρμα μάχης, 6 BMPs και 5 pick-up φορτηγάκια.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail