Η Μόσχα αδειάζει την Τουρκία: Η δική σας αποτυχία στο Ιντλίμπ έφερε την κλιμάκωση

Freepen.gr - Η αδυναμία της Τουρκίας να διαχωρίσει την «αντιπολίτευση» από τις τρομοκρατικές ομάδες στο Idlib της Συρίας είναι ένας από τους κύριους λόγους πίσω από τη συνεχιζόμενη κλιμάκωση, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, προειδοποιώντας την Άγκυρα ενάντια σε «ασυντόνιστες» ενέργειες σύμφωνα με το RT.

Οι συνεχιζόμενες συγκρούσεις στην περιοχή toy Idlib της Συρίας προκλήθηκαν από επαναλαμβανόμενες επιθέσεις από "τρομοκρατικές ομάδες" στις ελεγχόμενες από την κυβέρνηση περιοχές της χώρας, ανέφερε το υπουργείο την Τρίτη. Αυτές οι συνεχείς επιθέσεις - τεκμηριωμένες από τους Ρώσους και Τούρκους στρατιώτες που βρίσκονταν στην περιοχή - πυροδότησαν τελικά μια επίθεση από την κυβέρνηση της Συρίας εναντίον των μαχητών.

Η ίδια η Άγκυρα είναι εν μέρει υπεύθυνη για τη συνεχιζόμενη αιματοχυσία, καθώς απέτυχε να χωρίσει τις λεγόμενες ομάδες "μετριοπαθούς αντιπολίτευσης" από τους διεθνώς αναγνωρισμένους τρομοκράτες, ανέφερε η Μόσχα. Επιπλέον, οι τουρκικοί ισχυρισμοί ότι η συριακή κυβέρνηση στοχεύει σκοπίμως σε άμαχους στην Idlib είναι εντελώς αναληθείς, πρόσθεσε.

Ο άμαχος πληθυσμός του Idlib υποφέρει μόνο επειδή οι τρομοκρατικές ομάδες τον χρησιμοποιούν ως ανθρώπινη ασπίδα για να προσπαθήσουν να κρυφτούν από τα πυρά του συριακού στρατού.

Η κατάσταση επιδεινώνεται περαιτέρω "από τη ροή όπλων και πυρομαχικών στη ζώνη αποκλιμάκωσης στα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Συρίας, καθώς και από τις στήλες τουρκικών τεθωρακισμένων οχημάτων και στρατευμάτων που εισέρχονται στην επαρχία Idlib της Συρίας", αναφέρει η δήλωση.

Παραμένει ένας βασικός στόχος στο Idlib τόσο για τη Μόσχα όσο και για την Άγκυρα, η εξάλειψη των διεθνώς αναγνωρισμένων τρομοκρατικών ομάδων που είναι εδραιωμένες στην περιοχή καθώς και η ασφάλεια των πολιτών. Ωστόσο, για να συμβεί αυτό, η Άγκυρα δε θα πρέπει να ενεργεί μονομερώς και "ασυντόνιστα", ανέφερε το ρωσικό υπουργείο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail