Η Μόσχα έκοψε το βήχα της Τουρκίας για να βάλει στο παιχνίδι του Ιντλίμπ τη Γαλλία και τη Γερμανία

pixabay
Freepen.gr - Το Κρεμλίνο δήλωσε την Τρίτη ότι εργάζεται για τη διοργάνωση συνόδου κορυφής με την Τουρκία και το Ιράν για να συζητηθεί η σύγκρουση στην περιοχή του Idlib της Συρίας, αλλά δεν σχεδιάζει ξεχωριστή τετραμερή σύνοδο κορυφής που με τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Τουρκία και τη Ρωσία, σύμφωνα με το Reuters.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε νωρίτερα ότι δεν υπήρξε ακόμη πλήρης συμφωνία για την πραγματοποίηση μιας προτεινόμενης συνόδου κορυφής για τις 5 Μαρτίου με τη Ρωσία, τη Γαλλία και τη Γερμανία, αλλά ότι θα μπορούσε να συναντηθεί με τον Βλαντιμίρ Πούτιν της Ρωσίας την ίδια ημερομηνία.

Ερωτηθείς για τα σχόλια του Ερντογάν, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι δεν έχουν ξεκινήσει συζητήσεις για τη διεξαγωγή διάσκεψης κορυφής με τη Γαλλία και τη Γερμανία, διαψεύδοντας πανηγυρικά με τον τρόπο αυτό τον Τούρκο πρόεδρο.

Η Ρωσία εξετάζει μόνο μια σύνοδο κορυφής για το Idlib με το Ιράν και την Τουρκία, είπε ο Πέσκοφ συμπληρώνοντας ότι δεν υπάρχει επί του παρόντος συζήτηση ούτε για πιθανή συνάντηση μεταξύ του Πούτιν και του Ερντογάν, παρά το παράθυρο που είχε ανοίξει ο τελευταίος, παρά το γεγονός ότι ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Τσαβούσογλου άφησε το θέμα ανοικτό.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail