Απόδειξη ότι ο Χριστιανισμός δεν κατέστρεψε τον Ελληνισμό είναι η πορεία των εξισλαμισμένων Ελλήνων στη Μικρασία

Το 146 π.Χ. ο Ρωμαίος ύπατος Μόμμιος καταλαμβάνει την Κόρινθο. Διατάζει την εκτέλεση όσων ανδρών ήταν στην πόλη και την πώληση των γυναικών και των παιδιών ως δούλων. Στη συνέχεια αφού αρπάζει τα αριστουργήματα της κορινθιακής τέχνης και τα στέλνει στη Ρώμη, παραδίδει την πόλη στις φλόγες.

Η σκευοθήκη του Φίλωνος ήταν ένα από τα πιο θαυμαστά κτήρια του Πειραιά. Καταστράφηκε όπως και η πόλη του Πειραιά από τον Ρρωμαιο στρατηγό Συλλα ο οποίος κατέστρεψε και πολλά μνημεία της αρχαίας αγοράς.

Το κτίσιμο νέων μνημείων δεν αναιρεί την καταστροφή των παλιών. Ο χριστιανισμός δεν κατέστρεψε τον ελληνισμό. Αν το είχε πράξει, αυτήν την στιγμή θα μιλούσαμε άλλη γλώσσα και ο λαός που κατοικούσε σε αυτόν το χώρο θα μάθαινε ότι κάποτε στη συγκεκριμένη περιοχή ζούσαν κάποιοι που λέγονταν Έλληνες.

Όταν οι Έλληνες της Μικράς Ασίας εξισλαμίστηκαν, έγιναν Τούρκοι. Όταν οι Έλληνες έγιναν χριστιανοί, εξελλήνισαν μια ρωμαικη αυτοκρατορία. Ας θυμηθούμε τον τεκλευταιο λόγο του Κωσταντινου Παλαιολόγου οπού ανέφερε ότι οι κάτοικοι της Πόλης ήταν απόγονοι των Ελλήνων και των Ρωμαίων.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail