Φωτιά στη Θράκη θέλει να ανάψει ο ιταμός Τσαβούσογλου: Η μειονότητα ήταν και είναι «τουρκική»

Freepen.gr - «Ο πρόεδρος μιας χώρας που λέγεται πως είναι η κοιτίδα της Δημοκρατίας, αποκάλεσε και πάλι την Μουσουλμανική Τουρκική μειονότητα ως Ελληνική Μουσουλμανική μειονότητα. Παρά τις τόσες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ό,τι και να λέτε, η Τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης ήταν Τουρκική εδώ και αιώνες και θα παραμείνει Τουρκική..!» έγραψε στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου ξεχνώντας προφανώς τι αναφέρει η Συνθήκη της Λωζάνης:



Αιτία; Οι δηλώσεις πριν από περίπου ένα μήνα του ΠτΔ, Προκόπη Παυλόπουλου στο Διδυμότειχο όπου είχε τονίσει: «Ό,τι και να λέγεται από οποιαδήποτε πλευρά, μια είναι η αλήθεια κατά το Διεθνές Δίκαιο και αυτή η αλήθεια είναι αδύνατον να παραγραφεί με οποιονδήποτε τρόπο. Η αλήθεια είναι πως κατά τη Συνθήκη της Λωζάνης, η Μουσουλμανική Μειονότητα η οποία ζει στη Θράκη είναι θρησκευτική μειονότητα δεν είναι εθνική μειονότητα με κανέναν τρόπο».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail