Μετά από 9 χρόνια ανοίγει ξανά το διεθνές αεροδρόμιο του Χαλεπίου: Ήταν έτοιμο από το καλοκαίρι

Freepen.gr - Ο υπουργός Μεταφορών της Συρίας Αλί Χαμούντ ανακοίνωσε τη Δευτέρα την επανέναρξη λειτουργίας του Διεθνούς Αεροδρομίου του Χαλεπίου εννέα χρόνια μετά την αναστολή λειτουργίας του.

Σύμφωνα με το Αραβικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Συρίας (SANA), ο υπουργός δήλωσε ότι ο αερολιμένας θα ξεκινήσει να λειτουργεί εκ νέου την επόμενη Τετάρτη και ότι η πρώτη πτήση θα είναι από το αεροδρόμιο της Δαμασκού προς Χαλέπι, με προγραμματισμένες πτήσεις προς Κάιρο και Δαμασκό τις επόμενες ημέρες.

Ο κυβερνήτης του Χαλεπίου, Χουσεΐν Ντιμπ, είχε ανακοινώσει τον περασμένο Αύγουστο ότι το διεθνές αεροδρόμιο ήταν έτοιμο και πως θα ανοίξει ξανά σύντομα αφού επιλυθούν τα ζητήματα ασφαλείας.

Αυτά πλέον επιλύθηκαν καθώς ο Συριακός Αραβικός Στρατός πήρε τον έλεγχο και της δυτικής υπαίθρου της πόλης του Χαλεπίου μέχρι σχεδόν τα όρια με την επαρχία του Ιντλίμπ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail