Αυτή είναι η Zone 12 στη Μόρια: Μανάβικο, μίνι μάρκετ και πρώτα χαρακτηριστικά πόλης

Freepen.gr - Οι φωτογραφίες του δημοσιογράφου Μάκη Παυλέλλη από τη Μόρια είναι χαρακτηριστικές. Γύρω από το ΚΥΤ έχει δημιουργηθεί ένας οικισμός με διαρκή επεκτατικά χαρακτηριστικά και δραστηριότητες πιθανότατα πέραν την νομιμότητας.

Η ρευματοδότηση, το...μίνι μάρκετ, το υπαίθριο μανάβικο δημιουργούν μια πρώτη εικόνα ενός οικισμού που αρχίζει να λαμβάνει χαρακτηριστικά πόλης και ενδείξης οικονομικής δραστηριότητας. Το πως ελέγχονται αυτά τα...καταστήματα και οι γραμμές τροφοδοσίας τους είναι ένα ζήτημα.

Όταν ξεκίνησε η κρίση το 2015, οι κάτοικοι των νησιών δεν αντέδρασαν. Απεναντίας ορισμένοι έβγαζαν χρήματα από τους περαστικούς αλλοδαπούς, ειδικά τότε τους Σύριους και τα νησιά λειτουργούσαν ως τράνζιτ. Ξαφνικά έκλεισε η πόρτα, τα νόμπελ χάθηκαν και τα αποτελέσματα είναι εμφανή.

Κανένας έλεγχος, καμία παρουσία του ελληνικού κράτους. Αυτή η υπό διαμόρφωση πόλη, εφόσον όσοι πέρασαν παράνομα στη χώρα δεν επιστρέψουν στην πατρίδα τους, θα διεκδικήσει αυτά που θα κρίνει πως δικαιούται σε ένα όχι και τόσο μακρινό διάστημα.




Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail