Sabah-Milliyet: Έργο σαμποτάζ το κόψιμο του αγωγού ύδατος προς τα Κατεχόμενα;

Freepen.gr - Την περίπτωση δολιοφθοράς αναφέρουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με τη ζημιά στο λεγόμενο «Έργο του αιώνα», ήτοι τον αγωγό υδροδότησης των Κατεχομένων από τη Μερσίνα. 

Οι τουρκικές sabah.com.tr και η milliyet.com.tr επικαλούμενες τους εμπειρογνώμονες που συντάσσουν την προκαταρκτική έκθεση παραθέτει δύο πιθανά ενδεχόμενα. Το πρώτο είναι η ζημιά να οφείλεται στη δραστηριότητα τράτας και το δεύτερο σε σαμποτάζ.

Στην έκθεση υπογραμμίστηκε ότι δεν υπήρχαν συνθήκες όπως έκτακτοι σεισμοί και τσουνάμι στην περιοχή που να δικαιολογούν τη ζημιά.


"Στην πρώτη παρατήρηση μετά την καταστροφή, ο σημαντήρας παρατηρήθηκε στην επιφάνεια της θάλασσας και εκτιμήθηκε ότι τα ρεύματα που μπορεί να προκύψουν κάτω από τη θάλασσα στην περιοχή όπου περνά ο αγωγός δεν θα μπορούσαν να προκαλέσουν τέτοια βλάβη".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail