Τα Mirage σε κομβικό ρόλο: Έρχονται να σκεπάσουν ξανά στο Αιγαίο χάρη στα ειδικά προσόντα τους!

Freepen.gr - Κατά τη συνέντευξη του ΥΕΘΑ Νικολάου Παναγιωτόπουλου στο Ρ/Σ ΣΚΑΪ και το δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε προέκυψε ότι τα Mirage της Πολεμικής Αεροπορίας με τα εξαιρετικά τους όπλα επανέρχονται για να σκεπάσουν το Αιγαίο:

Α. ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ: Η αναβάθμιση των Mirage είναι μέσα σε αυτήν την ίδια κατηγορία, σε αυτό πλέγμα της ελληνογαλλικής αμυντικής συνεργασίας;

Ν. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Αναφορικά με τα Mirage το θέμα δεν έχει να κάνει τόσο με αναβάθμιση, όσο με υπογραφή ξανά μίας νέας συμφωνίας, υποστήριξης των αεροσκαφών αυτών σε ανταλλακτικά. Για λόγους που πραγματικά δεν μπορώ να κατανοήσω, η προηγούμενη σύμβαση είχε λήξει από το 2012. Επειδή δεν μπορούσαν να τα βρουν αφενός η Πολεμική Αεροπορία και αφετέρου οι βασικές γαλλικές εταιρείες που προμήθευαν με ανταλλακτικά αυτά τα αεροπλάνα που μας είναι απαραίτητα λόγω των ειδικών προσόντων τους [εννοεί τα όπλα που φέρουν], για να μη λέω πολλά, ιδίως στο Αιγαίο, έπρεπε κάποια στιγμή να υπάρχει ξανά απρόσκοπτη ροή ανταλλακτικών ώστε τα αεροπλάνα αυτά να είναι διαθέσιμα στην Πολεμική Αεροπορία.

Το συμφωνήσαμε τον Οκτώβριο στο Παρίσι, περάσαμε τη σχετική συμφωνία από τη Βουλή στις αρχές Δεκεμβρίου. Τώρα αρχίζουν να τρέχουν, οι εκτελεστικές συμφωνίες έτσι ώστε οι βασικές προμηθεύτριες εταιρείες να αρχίσουν να στέλνουν ανταλλακτικά. Τι σημαίνει αυτό; Ότι σιγά - σιγά όλο και περισσότερα αεροπλάνα θα είναι διαθέσιμα στις τάξης της Πολεμικής Αεροπορίας έτσι ώστε να φτάσουμε στο μεγαλύτερο επιθυμητό αριθμό αυτών που πραγματικά είναι σε θέση να πετούν.

Πετούν πολλά, αλλά θέλουμε ακόμα περισσότερα στον αέρα, με τα φτερά και τα όπλα τους να σκεπάζουν το Αιγαίο, όπως είχα πει και στη Βουλή.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail