Βουλή της Αιγύπτου: Η Τουρκική παρέμβαση στη Λιβύη είναι μια νέα εισβολή κι απειλεί την εθνική μας ασφάλεια

Freepen.gr - Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων της Αιγύπτου ανακοίνωσε ότι η Τουρκική παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Λιβύης είναι μια νέα εισβολή και θεωρείται ως ηγεμονία επί των λιβυκών εδαφών.

Οι παρατηρήσεις της Επιτροπής ήρθαν την Κυριακή κατά τη διάρκεια μιας έκτακτης συνάντησης, με επικεφαλής τον βουλευτή Karim Darwish, για να μελετήσει την άνευ προηγουμένου τουρκική κλιμάκωση, η οποία υπονομεύει τις περιφερειακές και διεθνείς προσπάθειες που στοχεύουν στην επίτευξη πολιτικής λύσης για τη διαρκή λιβυκή σύγκρουση.

Η έγκριση του τουρκικού κοινοβουλίου για αποστολή στρατιωτικών στρατευμάτων στη Λιβύη αντιφάσκει με τους καθοριστικούς παράγοντες της διεθνούς νομιμότητας και αποτελεί καταφανή παραβίαση της ενότητας των λιβυκών εδαφών, ανέφερε.

Η κλιμάκωση της Άγκυρας απειλεί την εθνική ασφάλεια της Αιγύπτου και της Αραβίας, θέμα που απαιτεί τη λήψη όλων των μέτρων για τη διατήρηση των αραβικών συμφερόντων, ανέφερε η Επιτροπή που κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει τις ευθύνες της έναντι αυτών των σοβαρών εξελίξεων που αποσταθεροποιούν ολόκληρη την περιοχή, ιδίως την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Η Επιτροπή επαίνεσε τις εθνικές θέσεις των λιβυκών φυλών στην απόρριψη της ανάμειξης της Τουρκίας στις υποθέσεις της χώρας τους, τονίζοντας ότι η ενότητα του λαού της Λιβύης είναι ο μόνος τρόπος για να αποτραπεί η τουρκική εισβολή.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail