Μόσχα: Έχουμε νέα πραγματικότητα - Κρατικός αξιωματούχος δολοφονείται από άλλο κράτος

Freepen.gr - Η εκπρόσωπος του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα περιέγραψε την Παρασκευή τη δολοφονία του διοικητή του Ιράν Qasem Soleimani του Ιράν ως μια νέα πραγματικότητα όpoy ένας κρατικός αξιωματούχος σκοτώνεται σε μια επιχείρηση που διεξάγεται από άλλο κράτος.

Ο Σολεϊμάνι και ο ιρακινός διοικητής της πολιτοφυλακής Αμπού Μαχντί αλ Μουχάντις μαζί με άλλους 10 ανθρώπους σκοτώθηκαν την Παρασκευή το πρωί με αεροπλάνο στα περίχωρα της Βαγδάτης, έπειτα από σχετικό εντολή που δόθηκε από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ.

"Χωρίς αμφιβολία, αντιμετωπίσαμε σήμερα μια εκδήλωση μιας νέας πραγματικότητας, δηλαδή τη δολοφονία ενός αντιπροσώπου της κυβέρνησης ενός κυρίαρχου κράτους, ενός κρατικού αξιωματούχου, σε πράξεις που δεν είχαν καμία νομική βάση.

Αυτό είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός που οδηγεί ολόκληρη την κατάσταση σε ένα τελείως διαφορετικό επίπεδο", ανέφερε ο Ζαχάροβα σε συνέντευξή της στην τηλεόραση Rossiya 24.

Η Ζαχάροβα πρόσθεσε ότι η δολοφονία του Soleimani θα συζητηθεί στα Ηνωμένα Έθνη αργότερα την Παρασκευή, αν και η μορφή της συζήτησης δεν είχε καθοριστεί ακόμα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail