Τώρα η Τουρκία ανοίγει παράθυρο να μην στείλει άμεσα δυνάμεις στην Τρίπολη

Freepen.gr - Κανένα σχέδιο στην περιοχή που αποκλείει την Τουρκία δεν έχει καμία πιθανότητα επιτυχίας, δήλωσε την Τετάρτη ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι και μεταδίδει το πρακτορείο Ανατολή.

"Δεν έχει σημασία ποιος εμπλέκεται, κανένα σχέδιο στην περιοχή που αποκλείει την Τουρκία δεν έχει καμία πιθανότητα επιτυχίας", τόνισε.

Το ότι η Τουρκία είναι πολύ δραστήρια στην περιοχή που έχει οριστεί από τη συμφωνία με τη Λιβύη, δήλωσε ότι η συμφωνία είναι επίσης επωφελής για την περιοχή.

Μιλώντας ο Οκτάι για το μνημόνιο της ασφάλειας με τη Λιβύη, που θα ψηφιστεί σε ψηφοφορία στο κοινοβούλιο την Πέμπτη, δήλωσε ότι η κίνηση που θα επιτρέπει την ανάπτυξη των τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη θα διαρκέσει για ένα χρόνο, έτσι ώστε να μπορούν να αποστέλλονται στρατεύματα όποτε χρειάζεται.

Εντούτοις συμπλήρωσε με νόημα:

"Ελπίζουμε ότι δε θα υπάρχει ανάγκη για μια τέτοια πρόσκληση, [η ψήφιση] θα έχει αποτρεπτικό ρόλο και τα μέρη θα κατανοήσουν σωστά αυτό το μήνυμα"

Και όλα αυτά σε μια συγκυρία όπου σύμφωνα με άλλες αναλύσεις η Αγκυρα βιάζεται να στείλει στρατιωτική δύναμη στην περιοχή για να μετάσχει από θέση ισχύος στις όποιες πιθανές μελλοντικές διαπραγματεύσεις έχοντας παράλληλα βοηθήσει την κυβέρνηση της Τρίπολης για να προσέλθει σε αυτές με λιγότερο καθεστώς πίεσης από τη διεθνή κοινότητα. Εκτός κι αν θολώνει τα νερά...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail