Μητσοτάκης: Όταν η Τουρκία προκαλεί την Ελλάδα, προκαλεί την Ευρώπη (κι αμέσως μετά αυτο-ακυρώνεται)

Freepen.gr - Στο ενημερωτικό σημείωμα για τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο γαλλικό πολιτικό περιοδικό Politique Internationale μεταξύ άλλων διαβάζουμε:

«Όταν η Τουρκία προκαλεί την Ελλάδα, προκαλεί απροκάλυπτα την Ευρώπη»

«Τα όποια προβλήματα έχει η Ελλάδα με την Τουρκία ή με οποιοδήποτε άλλη χώρα, είναι αυτομάτως προβλήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» τονίζει ο Πρωθυπουργός. «Όταν η Τουρκία ανασχεδιάζει το χάρτη της Μεσογείου δεν προκαλεί μόνο την Ελλάδα. Προκαλεί απροκάλυπτα την Ευρώπη. Και η Ευρώπη -φυσικά μαζί με την Ελλάδα- θα πρέπει να αντιδρά αναλόγως. Να θυμίζει στον κ. Erdogan ότι τα σύνορά μας είναι αμετακίνητα και αδιαπραγμάτευτα» επισημαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι η χώρα μας «αποτελεί διαχρονικά πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ο Πρωθυπουργός στέκεται ιδιαίτερα στις τελευταίες τουρκικές προκλήσεις, στα άκυρα μνημόνια Τουρκίας - Σάρατζ και στις επεμβάσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου. «Η Ελλάδα δεν μπορεί να μένει αδρανής απέναντι σε τέτοιου είδους ενέργειες. Το οφείλουμε στην προστασία του ελληνικού έθνους -αλλά και του συνόλου της Ευρώπης» τονίζει.

Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει ότι η Τουρκία δεν τηρεί τη συμφωνία με την ΕΕ για το προσφυγικό - μεταναστευτικό σημειώνοντας επίσης ότι «η Ευρώπη δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει σαν δικό της το δικό μας πρόβλημα. Αυτό που πιστεύω και το έχω μοιραστεί επανειλημμένως με τους αξιωματούχους της ΕΕ και τους ομολόγους μου, είναι ότι το μεταναστευτικό είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα. Δεν είναι ένα ελληνικό πρόβλημα που γίνεται κατά περιόδους ευρωπαϊκό».

Προσέξτε τώρα. Καταρχήν αντιπαρερχόμαστε αυτά τα «όποια προβλήματα έχει η Ελλάδα με την Τουρκία ή με οποιοδήποτε άλλη χώρα, είναι αυτομάτως προβλήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» καλό θα είναι κάποια στιγμή να σταματήσουν να λέγονται. Δεν πείθουν πλέον κανέναν ενώ προκαλούν θυμηδία. Πέρα από άσφαιρες ανακοινώσεις, μια χαρά συνεχίζουν να συνεργάζονται και να συνεννοούνται οι...εταίροι μας με την Αγκυρα.

Το παράδοξο όμως είναι ότι αμέσως μετά ο ίδιος ο πρωθυπουργός αυτοακυρώνεται όταν δηλώνει ότι η Ε.Ε. δεν αντιμετωπίζει το μεταναστευτικό πρόβλημα ως δικό της. Συνεπώς αναγνωρίζει κι αυτός πως τα δικά μας προβλήματα, είναι αυτό που λέει η κτητική αντωνυμία, δικά μας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail