Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 15,1% ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ψηλά όμως τα σοβαρά προβλήματα της χώρας

Freepen.gr - Ξεκάθαρο προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 15,1 ποσοστιαίες μονάδες διατηρεί η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας της Metron Analysis για «Το Βήμα της Κυριακής». Συγκεγκριμένα στην πρόθεση ψήφου:

-ΝΔ 37,1
-ΣΥΡΙΖΑ 22%
-Κίνημα Αλλαγής 5,7%
- ΚΚΕ 5%
- Ελληνική Λύση 4,8% 
- ΜέΡΑ25 με 4%.

Σημαντικό ποιοτικό χαρακτηριστικό είναι πως για τους ψηφοφόρους της ΝΔ μεγαλύτερο πρόβλημα αποτελεί η παράνομη μετανάστευση με 33% ενώ για τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ η οικονομία με 36% και για τους ψηφοφόρους του Κινήματος Αλλαγής η εξωτερική πολιτική με 31%.

Το Μεταναστευτικό αποτελεί το βασικό πρόβλημα για τον κεντροδεξιό και δεξιό χώρο, με ποσοστά 30% και 32% αντίστοιχα, ενώ για τον κεντροαριστερό και τον αριστερό χώρο τα ποσοστά είναι 14% και 10% και για τον κεντρώο 21%.

Όσον αφορά τις εντάσεις με την Τουρκία το 61% συμφωνεί ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος πολεμικής σύρραξης μεταξύ των δυο χωρών έναντι ποσοστού 36% που διαφωνεί με την εκτίμηση αυτή.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail