Προς κατάργηση τα κέρματα 1 και 2 λεπτών: Στοιχίζει περισσότερο η παραγωγή και διαχείρισή τους

Hans / pixabay
Freepen.gr - Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει την πρόταση για σταδιακή κατάργηση των κερμάτων 1 και 2 λεπτών του ευρώ, σύμφωνα με ένα έγγραφο της ΕΕ, που θα αποτελούσε εξοικονόμηση κόστους, καθώς το κόστος παραγωγής και διαχείρισης των κερμάτων υπερβαίνει συχνά την ονομαστική τους αξία, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Το πιθανό μέτρο περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα εργασίας της εκτελεστικής εξουσίας της ΕΕ για το τρέχον έτος, το οποίο δημοσιεύθηκε την Τετάρτη και έχει προγραμματιστεί για την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου μετά από αξιολόγηση της χρήσης των δύο μικρότερων σε ονομαστική αξία κερμάτων του ευρώ.

Οι Βρυξέλλες εξετάζουν το ενδεχόμενο θέσπισης κανόνων στρογγυλοποίησης που θα ισχύουν σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, έτσι ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να πληρώσουν χωρίς να χρησιμοποιούν 1 ή 2 ευρώ λεπτών.

"Μία πιθανή πρόταση θα εισήγαγε κοινούς κανόνες στρογγυλοποίησης για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που σχετίζονται με τη χρήση κερμάτων των 1 και 2 σεντς", ανέφερε το έγγραφο.

Μεταξύ των 19 χωρών της ευρωζώνης, οι Κάτω Χώρες, η Φινλανδία, η Ιρλανδία, το Βέλγιο και η Ιταλία έχουν ήδη θεσπίσει κανόνες που απαιτούν ή ενθαρρύνουν τη στρογγυλοποίηση πληρωμών σε μετρητά.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail