Ιρανικό καψόνι στο αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln: 20 μικρά σκάφη πλησίασαν μόλις στα 400 μέτρα

Freepen.gr - Το ιρανικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων απελευθέρωσε δορυφορική εικόνα που δείχνει ότι το αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln (CVN 72) διέσχισε το Στενό του Ορμούζ συνοδευόμενο από 20 μικρά ιρανικά σκάφη της Επαναστατικής Φρουράς.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ, μια ομάδα είκοσι μικρών σκαφών της Ιρανικής Επαναστατικής Φρουράς «παρενόχλησε» την αμερικανική ομάδα κρούσης του USS Abraham Lincoln, το καταδρομικό πυραύλων USS Leyte Gulf (CG 55) και τον καταδρομικό καθοδηγούμενων πυραύλων USS Farragut (DDG 99) στα στενά του Hormuz.

Πρόσθεσε επίσης ότι ορισμένα σκάφη πλησίαζαν σε απόσταση 400 μέτρων από τα αμερικανικά πλοία.

Η ομάδα κρούσης του Abraham Lincoln Carrier Strike αναπτύσσεται στην περιοχή δραστηριοτήτων του 5ου Στόλου των ΗΠΑ (AOO) για την υποστήριξη ναυτικών επιχειρήσεων προκειμένου να διασφαλιστεί η θαλάσσια σταθερότητα και ασφάλεια στην Κεντρική Περιοχή που συνδέει τη Μεσόγειο και τον Ειρηνικό μέσω του δυτικού Ινδικού Ωκεανού και τρία στρατηγικά σημεία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail