Ισαποστάκηδες οι ΗΠΑ ασκούνται μαζί με τουρκικές φρεγάτες στην Ανατολική Μεσόγειο κι εντός FIR Αθηνών

Freepen.gr - Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Harry S Truman συνασκείται μαζί με τη ναυτική του ομάδα συνασκείται με τις τουρκικές φρεγάτες TCG GEDİZ and TCG GAZİANTEP στην ανατολική Μεσόγειο στα πλαίσια άσκησης PASSEX. 

PASSEX στην ορολογία του ναυτικού του ΟΗΕ) είναι μια άσκηση που πραγματοποιείται μεταξύ δύο ναυτικών για να εξασφαλιστεί ότι οι ναυτικοί είναι σε θέση να επικοινωνούν και να συνεργάζονται σε περιόδους πολέμου ή ανθρωπιστικής βοήθειας

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας Hellasjournal του Μιχάλη Ιγνατίου τις επίμαχες αυτές ώρες το Αμερικανικό αεροπλανοφόρο έπλεε στην θαλάσσια περιοχή της Αν. Μεσογείου, ανάμεσα στην Κρήτη και τη Λιβύη. Κινούνταν μάλιστα και εντός περιοχής ευθύνης του FIR Αθηνών.





Παρών και ο Τούρκος διοικητής της μόνιμης ναυτικής ομάδας "Ασπίδα της Μεσογείου" στην οποία πλέον θα μετάσχει και το πακιστανικό ναυτικό.





Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail