Όταν σε καιρό ειρήνης ασχημονείς στα πληρώματα του ΠΝ: Τι θυμάται Ναύαρχος ως κυβερνητής από ακριτικό νησί

Freepen.gr - Μια ιδιαίτερα διδακτική ιστορία ανασύρει από τη μνήμη του ο υποναύαρχος ε.α., Στέλιος Φενέκος από τα χρόνια που ήταν κυβερνήτης στα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού. Τα πλοία μας επιτελούν κάποιο ρόλο. Δεν μπορούμε να τα διώχνουμε και να φερόμαστε με απρέπεια σε όσους υπηρετούν σε αυτά εν καιρώ ειρήνης αλλά όταν σφίγγουν οι κ...λοι να απαιτούμε την παρουσία τους και ξαφνικά να μη μας ενοχλεί τίποτε. Σημειώνει λοιπόν ο Στέλιος Φενέκος:

ΚΗΝΣΟΡΕΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΟΝΤΕΣ

Παρακολούθησα σήμερα σε πρωϊνή εκπομπή τον Δήμαρχο Καλύμνου κ. Διακομιχάλη, να υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει ισχυρή αποτρετική παρουσία του Π.Ν. στην περιοχή Καλύμνου για να αντιμετωπίσει τα Τουρκικά πλοία που εμποδίζουν τους ψαράδες και ότι η μόνη λύση είναι η ενίσχυση του Π.Ν. για ισχυρή αποτροπή.

ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ

Όταν ήμουν νέος κυβερνήτης σε πλοίο του Π.Ν., μετέχοντας σε προγραμματισμένη Νατοϊκή Άσκηση το 1989 και λόγω των συνεχών εκλογών, το Π.Ν. μας διέταξε να αποχωρήσουμε για λίγες ώρες από την Άσκηση και να πάμε στα εγγύτερα νησιά για να ψηφίσουμε. Εμάς μας έτυχε η Κάλυμνος.

Όμως εκεί βρεθήκαμε προ εκπλήξεων! Οργανωμένοι τραμπούκοι επιτέθηκαν στα πληρώματα με πέτρες και ξύλα και απειλούσαν να βάλουν και δυναμίτες στα ύφαλα των πλοίων, (υποκινούμενοι από τον μέχρι τότε αντιδήμαρχο και υποψήφιο μετά βουλευτή Διακομιχάλη και από άλλους υποψήφιους βουλευτές).

Αυτός λοιπόν, ο οποίος τότε υποκινούσε τους τραμπούκους που φώναζαν να μην ξαναπατήσουν πλοία στην Κάλυμνο, που πετροβολούσαν τους ναύτες και απειλούσαν να βυθίσουν τα πλοία του Π.Ν., (ποτέ δεν ζήτησε τουλάχιστον συγγνώμη από το Π.Ν. για την στάση του), θέλει σήμερα να αυξηθεί η ικανότητα αποτροπής του Π.Ν.

Βαρέθηκα την υποκρισία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail