Ο Νταβούτογλου παρουσίασε το Κόμμα του Μέλλοντος

Freepen.gr - Ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου ανακοίνωσε σήμερα 13 Δεκεμβρίου την ίδρυση του νέου πολιτικού κόμματός του με τίτλο "Το Κόμμα του Μέλλοντος". "Το μέλλον είναι το έθνος μας, το μέλλον είναι η Τουρκία", δήλωσε στην τελετή όπου ανακοίνωσε το όνομα, παρουσίασε το λογότυπο κι ανέλυσε τις αρχές του νέου κόμματος σύμφωνα με τη hurriyetdailynews.com.

"Παρά τις πιέσεις και το κλίμα φόβου που προσπαθούν να δημιουργήσουν, συναντηθήκαμε για να φτιάξουμε ένα ευημερούν μέλλον για τη χώρα μας", δήλωσε ο Νταβούτογλου.

«Οι θρησκευτικές δομές θα εμποδιστούν από το να γίνουν παράλληλες δομές μέσω της παρέμβασης στη δομή του κράτους που λειτουργεί σε λογικούς γραφειοκρατικούς μηχανισμούς», δήλωσε ο Νταβούτογλου.

Το κόμμα έχει 154 άτομα στη λίστα των ιδρυτικών μελών, συμπεριλαμβανομένου του πρώην προέδρου του AKP στην Πόλη, Selim Temurci, του συγγραφέα Etyen Mahçupyan και άλλων.

Μια αντιπροσωπεία έξι ατόμων από πρώην αξιωματούχους του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) υπέβαλε αίτηση στο Υπουργείο Εσωτερικών στις 12 Δεκεμβρίου για τη σύσταση του νέου κόμματος.

Ο Νταβούτογλου ήταν κάποτε στενός συνεργάτης του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υπηρέτησε ως υπουργός Εξωτερικών και έπειτα πρωθυπουργός μέχρι το 2016. Παραιτήθηκε από το κόμμα του στις 13 Σεπτεμβρίου μετά τη λήψη πειθαρχικών μέτρων εναντίον του και των τριών άλλων στελεχών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail