Να η καλή διάθεση του Ερντογάν αφότου είδε τον Κυριάκο: «Η Τουρκία βάζει τους κανόνες στην περιοχή»

tccb.gov.tr
Freepen.gr - «Και τα ονειρά μας για σένα τα πήρε ο βοριάς» θα μπορούσε να πει κάποιος σχολιάζοντας τη χθεσινή δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τη συνάντησή σου με τον Ταγίπ Ερντογάν κάνοντας για...καλή διάθεση. Στη γεωπολιτική και τα συμφέροντα των εταιρειών δεν υπάρχει "αγάπη μόνο". Συγκεκριμένα χθες το βράδυ ο Ερντογάν ο οποίος βρέθηκε στο Λονδίνο για τη Συνάντηση Αρχηγών του ΝΑΤΟ, μίλησε σε συνάντηση με μέλη της Τουρκικής και Ισλαμικής Κοινότητας στο Ηνωμένο Βασίλειο.
 
Απευθυνόμενος στο ακροατήριο ο Ερντογάν δήλωσε: «Υπάρχει ειρήνη, ασφάλεια και γαλήνη στην Τουρκία. Η σημερινή Τουρκία είναι πολύ πιο ισχυρή από ότι πριν από 17 χρόνια. Η σημερινή Τουρκία δεν επιτρέπει την εύκολη εφαρμογή των διάφορων δολοπλοκιών εναντίον της, αλλά μάλλον θέτει τους κανόνες του παιχνιδιού στην περιοχή. Η σημερινή Τουρκία είναι μια γενναιόδωρη χώρα που δεν ικετεύει για μερικά δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά προσφέρει τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική βοήθεια παγκοσμίως ανάλογα με το εθνικό εισόδημα».


Επίσης ανέφερε ότι η Τουρκία δεν έχει απώτερα σχέδια σχετικά με τις περιοχές της Συρίας που κατέχονται από δυνάμεις της Αγκυρας, μίλησε για την 400 ετών σχέση της Τουρκίας με το Ηνωμένο Βασίλειο και ζήτησε να μην ταυτίζεται η τρομοκρατία με τον ισλαμισμό.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail