Ανησυχεί η Αίγυπτος: η ενισχύση των εξτρεμιστών απειλεί την εθνική μας ασφάλεια και των γύρω χωρών

Freepen.gr - Σε επίσημη σημερινή δήλωση, το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε για τις συνέπειες της εξωτερικής χρηματοδότησης που έφτασε σε πολιτοφυλακές στη Λιβύη, τονίζοντας ότι «αυτό απειλεί την εθνική ασφάλεια της Αιγύπτου και των γειτονικών χωρών της Λιβύης εν γένει».

Η Λιβυκή Βουλή των Αντιπροσώπων κατηγόρησε την Τουρκία και το Κατάρ για τη χρηματοδότηση εξτρεμιστικών ομάδων στη Λιβύη που συμμάχησαν με την κυβέρνηση Fayez al-Sarraj στην Τρίπολη, σημειώνοντας ότι οι δύο χώρες παραβίασαν το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας που επιβάλλει εμπάργκο όπλων στη Λιβύη.

Σε μια επιπλέον εξέλιξη, η Προεδρία του Αιγυπτιακού Κοινοβουλίου ανακοίνωσε πως το Κάιρο θεωρεί τη Λιβυκή Βουλή των Αντιπροσώπων (HoR) ως το μόνο νόμιμο όργανο που εκπροσωπεί τον λαό της Λιβύης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail