Οι μισθοφόροι των Τούρκων εκτέλεσαν το γιο του ενώ μιλούσαν τηλεφωνικά: Του έστειλαν φωτογραφία της σωρού

Freepen.gr - Ο 19χρονος Mihemed Bozan Xelıl ήταν οδηγός ασθενοφόρου στην Κουρδική κόκκινη ημισέληνο (Heyva Sor a Kurd), όταν το τουρκικό κράτος με τους μισθοφόρους του SNA εισέβαλε στο Girê Spi (Tal Abyad). Ενώ ήταν στο τηλέφωνο με τον πατέρα του, εκτελέστηκε από τους μαχητές. Αργότερα, έστειλαν μια εικόνα του νεκρού σώματος στον πατέρα του. Ο πόνος για τον πατέρα, Bozan Xelıl, είναι ακόμα νωπός. Λέει πώς ο γιος του εκτελέστηκε σκληρά από τους στρατιώτες που υποστηρίχθηκαν από την Τουρκία, σύμφωνα με το πρακτορείο ANF.

"Παρά τον βομβαρδισμό, συνέχισε να κάνει το καθήκον του"

Ο Xelıl αναφέρει ότι η οικογένεια έπρεπε να εγκαταλείψει το Girê Spi λόγω του βομβαρδισμού, αλλά ο γιος του δεν ήθελε να φύγει και συνέχισε τα καθήκοντά του ως παραϊατρικός. Ο Xelıl υπενθυμίζει: "Πήγαμε στην Ain Issa, αλλά τα τουρκικά αεροπλάνα βομβάρδιζαν παντού, στο δρόμο είδαμε βομβαρδισμένα οχήματα, τα διαμελισμένα σώματα πολιτών που βρίσκονταν στο δρόμο, ο ουρανός ήταν καλυμμένος με μαύρα σύννεφα.

Ενώ μιλούσαν στο τηλέφωνο τον πυροβόλησαν

Ο πατέρας λέει τα εξής για τη δολοφονία του γιου του: "Μιλάγαμε στο τηλέφωνο, είπε ότι συνεχίζονται οι συγκρούσεις και ότι κάποιοι τραυματίστηκαν λέγοντας ότι θα μετέφεραν τους τραυματίες στο νοσοκομείο. Σε κάποια στιγμή άρχισαν οι πυροβολισμοί. Ξαφνικά ο γιος μου σιώπησε. Οι νοσοκόμες φώναζαν και έπειτα οι βολές έφθασαν ακόμα πιο κοντά. Ένας από τους εγκληματίες πήρε το τηλέφωνο και είπε: «Σκότωσα το αγόρι και δύο νοσοκόμες.Στη στιγμή εκείνη, γνώρισα έναν απερίγραπτο πόνο.


Η εκτέλεση πραγματοποιήθηκε στις 13 Οκτωβρίου. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) ανέφερε στις 25 Οκτωβρίου ότι οι τρεις παραϊατρικοί είχαν πεταχτεί στα αποχετευτικά δίκτυα κοντά στο Silku μετά τη δολοφονία τους. Ο πατέρας συνέχισε: "Όλοι γνωρίζουν ποιος είναι πίσω από αυτές τις σφαγές. Για το τουρκικό κράτος, η δολοφονία αμάχων έχει γίνει ρουτίνα".

Σε αναζήτηση του σώματος του γιου του

Ο Xelıl προσπάθησε να έρθει σε επαφή με τους δράστες μέσω του τηλεφώνου του γιου του για να ανακτήσει το σώμα του παιδιού του. Αλλά αντί της σωρού, οι δολοφόνοι του έστειλαν μια εικόνα του σώματος του γιου του που ήταν καλυμμένο με αίμα. Πριν από λίγες εβδομάδες, ο Mihemed κηρύχθηκε μάρτυρας από τη Συνέλευση των Οικογενειών των Μαρτύρων του καντονιού του Kobanê και μια κηδεία πραγματοποιήθηκε χωρίς τη σωρό του.

Ένα ατιμώρητο έγκλημα πολέμου

Αυτή η σφαγή από τους μισθοφόρους του SNA αποτελεί άμεση παραβίαση της Σύμβασης της Γενεύης, η οποία απαγορεύει τις επιθέσεις σε πολίτες, παραϊατρικούς και οργανισμούς βοήθειας. Ταυτόχρονα, δεν μπορούν να απειλούνται ή να σκοτώνονται οι κρατούμενοι ή τα πρόσωπα που έχουν παραδοθεί. Οι ενέργειες αυτές είναι επομένως de facto και de jure εγκλήματα πολέμου που διεξήχθησαν υπό τουρκική κυριαρχία. Παρόλα αυτά, κανένα διεθνές όργανο δεν έχει ακόμη αναλάβει πρωτοβουλία για αυτά τα εγκλήματα και κινήσει τις κατάλληλες διαδικασίες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail