Αίγυπτος και Γαλλία: Η Συμφωνία Τουρκίας-Τρίπολης παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και το εμπάργκο όπλων


Freepen.gr - Ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών Σάμεχ Σούκρυ και ο γάλλος ομόλογός του, Ζαν-Ίβ Λε Ντριάν, επέκριναν την Τετάρτη τα δύο μνημόνια συμφωνίας που υπεγράφησαν την περασμένη εβδομάδα μεταξύ της κυβέρνησης της κυβέρνησης εθνικής συμφωνίας της Λιβύης με έδρα την Τρίπολη και της Τουρκίας που οριοθετούν τα θαλάσσια σύνορα στη Μεσόγειο και της συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας μεταξύ των δύο πλευρών.

Σε τηλεφωνική κλήση μεταξύ τους, οι δύο κορυφαίοι διπλωμάτες δήλωσαν ότι οι συμφωνίες παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και το εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ στη Λιβύη.

Και οι δύο υπογράμμισαν τη σημασία της επίτευξης μιας συνολικής πολιτικής διευθέτησης για την κρίση στην Λιβύη, την υποστήριξη των θεσμών του κράτους της Λιβύης και του εκλεγμένου κοινοβουλίου και την παροχή βοήθειας στη Λιβύη στις προσπάθειές της για την εξάλειψη της τρομοκρατίας, τον τερματισμό της στρατιωτικής σύγκρουσης και την προετοιμασία των ελεύθερων εκλογών.

Ο γάλλος υπουργός κάλεσε τον Σούκρυ να επισκεφθεί τη Γαλλία τις επόμενες εβδομάδες για περισσότερες διμερείς συνομιλίες και οι δύο συμφώνησαν ότι η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail