Βούτσιτς: Αν ήταν ο Πούτιν στην εξουσία, το 1999 η Σερβία δε θα είχε βομβαρδιστεί

Председници Александар Вучић и Владимир Путин у Сочију (Фото Председништво Србије)
Freepen.gr - Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε σήμερα μετά από συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είναι εξαιρετικές και ότι το Βελιγράδι βασίζεται στη στήριξη της Μόσχας σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς, καθώς η Ρωσία μπορεί να στηρίξει τη Σερβία σε αυτές. Ο Βούτσιτς δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Σότσι μετά από συνάντηση με τον Πούτιν ότι η Σερβία δεν είχε ψηφίσει υπέρ οποιασδήποτε διεθνούς πράξης κατά της Ρωσίας.

Όπως σημειώνει το politika.rs ο Βούτσιτς ανέφερε ότι οι άνθρωποι στη Σερβία "εκτιμούν τον Πούτιν περισσότερο από κάποιους πρώην Ρώσους ηγέτες". Ο Βούτσιτς δήλωσε επίσης με νόημα πως η Σερβία "δε θα είχε βομβαρδιστεί το 1999 εάν ο Πούτιν ήταν τότε στην εξουσία στη Ρωσία".

"Ανέφερα τις προσδοκίες μου για το ζήτημα των διαπραγματεύσεων με την αλβανική πλευρά ενόψει της ανακοίνωσής τους", τόνισε ο Βούτσιτς, αναφερόμενος στη συνάντηση του Σότσι, προσθέτοντας ότι η αλβανική πλευρά "προσπαθεί να κερδίσει μόνο αναγνώριση χωρίς να πάρει τίποτα η Σερβία".

Ο Πούτιν δήλωσε πως η θέση της Ρωσίας για το Κοσσυφοπέδιο παραμένει αμετάβλητη αλλά ότι είναι έτοιμη να στηρίξει συμβιβαστικές λύσεις αν είναι υπέρ της Σερβίας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail