Τουρκία & Ρωσία «πολύ κοντά» στη δεύτερη συμφωνία συστημάτων πυραυλικής άμυνας

Freepen.gr - Η Τουρκία θα μπορούσε να οριστικοποιήσει όρους για την παράδοση μιας δεύτερης παρτίδας των συστημάτων αντιαεροπορικών πυραύλων S-400 από τη Ρωσία τον Απρίλιο, όταν η πρώτη παρτίδα θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει, δήλωσε ο Ισμαήλ Ντεμίρ, επικεφαλής αμυντικής βιομηχανίας της Άγκυρας την Παρασκευή σύμφωνα με το reuters.com.

Ο Ισμαήλ Ντεμίρ, επικεφαλής της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας, δήλωσε ότι η Άγκυρα εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για την αγορά αμυντικών συστημάτων Patriot από τις ΗΠΑ. «Η Τουρκία δεν είχε καμία προϋπόθεση», είπε, αλλά η Ουάσιγκτον έχει επανειλημμένα ζητήσει από την Τουρκία να εγκαταλείψει τα S-400 αναφερόμενος στον αποκλεισμό της Τουρκίας από το πρόγραμμα των αεροσκαφών F-35.

Σύμφωνα με τις προτεινόμενες κυρώσεις, η Άγκυρα θα μπορούσε να εμποδιστεί από την αγορά ανταλλακτικών F-16, δήλωσε ο Ντεμίρ, η οποία θα απαλλάξει την Τουρκία από τα καθήκοντά της στα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και θα της επιτρέψει να καταφύγει στην εγχώρια παραγωγή.

"Εάν ένα από τα μέρη αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού, το άλλο μέρος δεν είναι υποχρεωμένο να παίξει το παιχνίδι", δήλωσε ο Ντεμίρ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail