Ο ΕΟΦ ανακαλεί φάρμακο μετά από ενδείξεις για στειρότητα

Την ανάκληση των παρτίδων S0131218, S0030918 και S0020918 του φαρμακευτικού προϊόντος PACLITAXEL / HOSPIRAC / S.SOL.IN6MG/ML αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων [ΕΟΦ]. 

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται προληπτικά στο πλαίσιο προάσπισης της δημόσιας υγείας, με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση στην οποία προέβηη εταιρεία PFIZER ΕΛΛΑΣ Α.Ε., κατόπιν αποτελέσματος εκτός προδιαγραφής κατά τον έλεγχο στειρότητας που έγινε στους 18 μήνες διάρκειας ζωής κατά τη διεξαγωγή μελέτης σταθερότητας στην παρτίδα F016842Aτου χύδην προϊόντος.

Η εταιρεία AENORASIS AE,ως διανομέας του προϊόντος στην Ελλάδα,οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες τωνσυγκεκριμένων παρτίδωνκαι να τιςαποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα. Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail