Λιβυκά-ιταλικά ΜΜΕ: Ο Ντι Μάιο κάλεσε τον Χαφτάρ στη Ρώμη, η Ιταλία θα κινηθεί ενάντια στη συμφωνία στον ΟΗΕ

Freepen.gr - Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Luigi Di Maio δήλωσε ότι ο Γενικός Διοικητής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (GNA), Field Marshal Khalifa Haftar, θα επισκεφθεί τη Ρώμη τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Aki, που επικαλείται το Address Libya.

Πρόσθεσε: "Όσο για τον Haftar, θα δούμε ο ένας τον άλλον εδώ στη Ρώμη τις προσεχείς εβδομάδες, όπως συμφωνήσαμε στη Βεγγάζη", ανακοινώνοντας ότι η κυβέρνηση της χώρας του βρίσκεται στη διαδικασία διορισμού ειδικού απεσταλμένου στη Λιβύη.

Η ιταλική ιστοσελίδα σε έτερο δημοσίευμα μεταφέρει δηλώσεις εκπροσώπου του Σάρατζ στο Aki σύμφωνα με τις οποίες υπάρχει δυσαρέσκεια στην Τρίπολη για την απόρριψη της συμφωνίας με την Τουρκία από την Ιταλία.

Όπως γράφει το Address Libya, στη Βεγγάζη ο Di Maio συναντήθηκε με τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ και στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων (HoR), σύμβουλο Aqila Saleh, όπου τον διαβεβαίωσε για την απόρριψη από την πλευρά της Ιταλίας όσον αφορά τη συμφωνία Τρίπολης - Τουρκίας, αναφέροντας ότι η Ιταλία θα απευθυνθεί στα Ηνωμένα Έθνη για να αποτρέψει την καταχώριση αυτής της συμφωνίας. 

Θα περιμένουμε με μεγάλη προσοχή να δούμε στην πράξη την επιβεβαίωση των παραπάνω ρεπορτάζ των ιταλικών και λιβυκών ΜΜΕ. Φαίνεται πάντως ότι στην Ιταλία υπάρχει μια σχετική κινητικότητα και προβληματισμός απέναντι στον τουρκικό αναθεωρητισμό.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail