Στρατός χωρίς στρατιώτες στα Σκόπια! Ελάχιστοι ενδιαφέρονται για μόνιμοι

Freepen.gr - Τα μεγαλεπίβολα σχέδια του Ζόραν Ζάεφ για τα Σκόπια και τη συμμετοχή σε μεγάλες συμμαχίες όπως το ΝΑΤΟ, μάλλον δεν τα ασπάζεται ο νέος κόσμος της χώρας. Όπως σημειώνει σε ανάρτησή του ο καθηγητής ασφαλείας Aleksandar Nacev με τίτλο "πόλεμος χωρίς στρατιώτες" [με ποιον;] δεν υπάρχει ενδιαφέρον για την πλήρωση των θέσεων επαγγελματιών στρατιωτών.

Ο Nacev θεωρεί ότι αυτό είναι το αποτέλεσμα κακών πολιτικών που επιδιώκει το Υπουργείο Αμυνας και η υπουργός Radmila Sekerinska. Συγκεκριμένα από 125 ανοικτές θέσεις για την πρόσληψη επαγγελματιών στρατιωτών, μόλις 124 ενδιαφερόμενοι υπέβαλαν αίτηση. Οι 9 απορρίφθηκαν αμέσως λόγω μη τήρησης των γενικών απαιτήσεων.

Από τους 115 που παρέμειναν, ο Nacev εκτιμά ότι λιγότεροι από 85 θα παραμείνουν μέχρι το τέλος των διαφόρων ελέγχων και τεστς. Αυτό υπογραμμίζει πως θα έχει ως αποτέλεσμα προβληματική επάνδρωση των μονάδων με αντίκτυπο στην ετοιμότητα του στρατού των Σκοπίων.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail